• 瀏覽: 5,847
  • 回覆: 62
+4
用作抵港人士檢疫、位於油麻地的香港海景絲麗酒店,先後出現6宗確診個案,涉及2個樓層、分別2間相連房間。 政府專家顧問、港大微生物學系講座教授袁國勇到場視察後相信,有關房間出現交叉傳播,病毒在開門和關門之間,經空氣傳播到隔離房。

神探又表演啦,信不信由你,錢佢就袋袋平安 😀

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1629114-20220116.htm?spTabChangeable=0

咁新嘅發現,應該投稿柳葉刀雜誌,
等全世界笑吓香港人。

大家都知道新冠病毒的傳播,如空氣、接觸、飛沫…等等,如果有感染咗,就係感染咗,仲有乜好查,人眼可以看見病毒?怎樣去避免?老猿每次勞師動眾出動去查,有乜好查?咪又係果幾味。
如果老猿響其他地方,如每日有幾百單,老猿你去得幾多地方查?

引用:
原帖由 ifung5 於 2022-1-16 08:06 PM 發表
大家都知道新冠病毒的傳播,如空氣、接觸、飛沫…等等,如果有感染咗,就係感染咗,仲有乜好查,人眼可以看見病毒?怎樣去避免?老猿每次勞師動眾出動去查,有乜好查?咪又係果幾味。
如果老猿響其他地方,如每日有幾百單,老猿你去得幾多地方查?
佢又樂此不疲喎, 吹脹~

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2022-1-16 08:08 PM 發表

其他嘅唔講,最敝累街坊要大把人執手尾呢,佢就拍吓蘿柚就走人呢

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2022-1-16 08:08 PM 發表

冇錢收佢會樂此不疲嗎?  😀

引用:

香港人為抗弱流感
玩清0
不一樣樂此不疲

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2022-1-16 08:19 PM 發表

香港人為抗弱流感
玩清0
不一樣樂此不疲
全城瘋癲~

想表達咩

袁大炮

風水佬出動。。。。。

袁國勇個鴨嘴真係好乸肉酸!

下次直接講佢因為吾好彩數中左

如果是空氣傳染,連戴口罩都中。。。那應該中一百幾十萬
不會是幾個人

鍵盤翻頁