• 瀏覽: 98,526
  • 回覆: 244
  • 追帖: 2
+5

引用:
原帖由 hum~ 於 2022-1-18 08:44 PM 發表
佢哋絕大部分人一早已是人生輸家,永無出頭天,所以趁呢次機會,用玩票性質咁搞事。其實唔諗後果,當遊戲咁玩,對呢班年輕人,係幾好玩。

就好似一班童黨或黑社會咁,大佬平時派錢吃喝玩樂,然後洗佢哋腦,話幫下手擘友,建立地盤響朵,發圍做小頭目,做陳浩南銅鑼灣揸fit人,幾咁好聽。

又正如當年日軍侵華一樣,個個日本兵都被洗腦,以為係去解救中國人,建立大東亞共榮圈,係正義之戰。但之後發覺中國人誓死反抗, ...
一時勝利沖昏頭腦,以為不怕警察,黑社會也不怕,只有他們最惡,才會越嚟越多人越踩越深,即是媒體洗腦呀!

引用:
原帖由 chrisY689 於 2022-1-19 10:49 PM 發表

一時勝利沖昏頭腦,以為不怕警察,黑社會也不怕,只有他們最惡,才會越嚟越多人越踩越深,即是媒體洗腦呀!
蘋果動新聞嘅威力

之前班傻仔覺得造反有理,法不責眾
成日話夠膽就拉哂嘛

貪好玩/貪錢/貪得意/貪威
咪走哂出嚟囉

點知真係會拉

引用:
原帖由 Perfect 於 2022-1-20 08:26 發表
之前班傻仔覺得造反有理,法不責眾
成日話夠膽就拉哂嘛

貪好玩/貪錢/貪得意/貪威
咪走哂出嚟囉

點知真係會拉
咁都要警察配合,真係唔拉
試試警察唔拉,即場殺一兩個,班傻仔就知道唔係講玩,係真會死人,自然會縮

所以講黑暴係黃色警察有份配合,所以先要武警南下,武警主要用對付警察用的

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2022-1-21 08:02 AM 發表

咁都要警察配合,真係唔拉
試試警察唔拉,即場殺一兩個,班傻仔就知道唔係講玩,係真會死人,自然會縮

所以講黑暴係黃色警察有份配合,所以先要武警南下,武警主要用對付警察用的
你提起警察配合黑暴,當時我睇電視直播,次次警察驅走暴徒(不是驅散)就撤退,暴徒重新集結又玩過,睇到我火都滾

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2022-1-21 15:47 發表

你提起警察配合黑暴,當時我睇電視直播,次次警察驅走暴徒(不是驅散)就撤退,暴徒重新集結又玩過,睇到我火都滾
而且只係將暴徒趕到下一個路口就全部撤回警署,之後與暴徒不停來來回回拉鋸,真到尾班車

話唔係夾埋冇人信

唔止一次,基本上次次都係咁。暴徒因為有無線電/TG指揮,所以好快就可以重新聚集

其他公共機構都有份幫暴徒

最離譜係圍攻警總個次,竟然有加班巴士接暴徒返屋企

沙田暴亂,一樣有加班火車,接滿暴徒先至開車

哈薩克兩代總統玩野

引用:
原帖由 jkl702606 於 2022-1-21 18:21 發表

哈薩克斯坦正是好例子!
所以警察放水令中聯辦遇襲後未夠一個月,就一萬武警集結深圳

講打曱甴單靠警察已經做到。武警南下目標就係警察。武警南下後警察先識轉軚

同哈薩克一樣,俄軍一到就收皮

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 21/1/2022 15:47 發表

驅散都無用,唔拉人唔開火點真係散

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 21/1/2022 18:25 發表

所以警察放水令中聯辦遇襲後未夠一個月,就一萬武警集結深圳

講打曱甴單靠警察已經做到。武警南下目標就係警察。武警南下後警察先識轉軚

同哈薩克一樣,俄軍一到就收皮
你諗下當日武警經深圳灣好快就入市區,同埋駐軍換件武警制服都可以出營鎮暴

引用:
原帖由 a_drew 於 2022-1-21 06:31 PM 發表

你諗下當日武警經深圳灣好快就入市區,同埋駐軍換件武警制服都可以出營鎮暴
當日駐軍出街掃地,原來個班駐軍是突擊隊,屬於精英部隊

其實阿爺俾警隊(+政府高層)一個溫柔提醒,你地攪唔掂,就由駐軍接手

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]