• 瀏覽: 98,493
  • 回覆: 244
  • 追帖: 2
+5
引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 21/1/2022 18:44 發表

當日駐軍出街掃地,原來個班駐軍是突擊隊,屬於精英部隊

其實阿爺俾警隊(+政府高層)一個溫柔提醒,你地攪唔掂,就由駐軍接手
中央買保險!因為唔知幾多警察及紀律部隊同高官會變節同係奸世。唔好忘記紀律部隊有槍,作反好大穫。

引用:
原帖由 a_drew 於 2022-1-21 06:47 PM 發表

中央買保險!因為唔知幾多警察及紀律部隊同高官會變節同係奸世。唔好忘記紀律部隊有槍,作反好大穫。
我認為2019黑暴根本就是顏色革命,政府高層有內應,不止警隊

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 21/1/2022 18:50 發表

我認為2019黑暴根本就是顏色革命,政府高層有內應,不止警隊
根本點會暴動咁簡單,直頭係政變。

引用:
原帖由 a_drew 於 2022-1-21 18:47 發表

所以一直講深圳批武警係用來對付警察,不過呢度一直冇人信

引用:
原帖由 a_drew 於 2022-1-21 18:31 發表

你諗下當日武警經深圳灣好快就入市區,同埋駐軍換件武警制服都可以出營鎮暴
使乜武警制服,用返香港警察制服,免得中外國搞六四2.0計

外國見到係香港警察制服,冇籍口話軍隊屠城

之前解放軍放出來的演習片,有港式紅旗,港式盾牌,有港式制服有幾出奇

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 21/1/2022 22:43 發表

使乜武警制服,用返香港警察制服,免得中外國搞六四2.0計

外國見到係香港警察制服,冇籍口話軍隊屠城

之前解放軍放出來的演習片,有港式紅旗,港式盾牌,有港式制服有幾出奇
香港警察射幾支催淚彈尾國都屌啦,中央要插手洗鬼換香港警察制服,直接出武警,因為武警是對內。同埋中央要話明畀尾國聽唔好再搞屎棍。

引用:
原帖由 a_drew 於 2022-1-22 13:14 發表

香港警察射幾支催淚彈尾國都屌啦,中央要插手洗鬼換香港警察制服,直接出武警,因為武警是對內。同埋中央要話明畀尾國聽唔好再搞屎棍。
著軍服,咪打草驚蛇嚇走晒要捉的目標人物。依家只係捉到前線班嘍囉,背後指揮的鬼佬武指一個都捉不到

有時有啲野要秘密進行,正如當初抗美援朝,首批入朝志願軍,係著朝鮮人民軍制服一樣,用來擾敵的

Push 

引用:
原帖由 behappy1314 於 2022-1-16 01:06 PM 發表
過去香港遊行示威,絕大部分都係長毛啊牛等人行到最後,係到做戲賴死唔走等警察抬,或71,64呢d日子出黎做下戲抬下棺材,就算俾人拉,都係d輕微罪行,如非法集會,阻差辦公,坐一兩個月出返黎,長毛佢地無所謂,都係收錢做戲當度假

但去到2019年,就好唔尋常。
612之後,每次遊行之後,黑暴都會搞事,而有時所謂全港大三罷呢d日子,全港都有暴動,除左某d自發性無收錢仔傻仔,咁多次暴動人數無1萬都有幾千,問 ...
2018-19年中美貿易戰。
那段期間,開始傳中國崩潰論。 記得2014年沒有相關傳聞。

少數的鬼佬見解

Under the surface, a very different Hong Kong story
https://www.fridayeveryday.com/under-the-surface-a-very-different-hong-kong-story/
https://www.youtube.com/watch?v=-NwHNHoRKkw

台灣係19年反修例風暴最出錢出力,蔡英文最後贏埋大選
韓國瑜痛批,他覺得現在最大的悲哀在於總統蔡英文所屬的民進黨,「香港在流血,但是蔡英文總統的民進黨在補血

我要講

收錢既人有既,無錢收比人線動既人就大把

果班友多數係大學生,因為而家大學生難涯

大學生出到來得15000人工

去做倉務員都成800日計數1個月都成20000

做地盤更多

地盤佬買起樓,大學生買唔起

美國間諜我唔知!?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]