• 瀏覽: 98,540
  • 回覆: 244
  • 追帖: 2
+5
引用:
原帖由 krolik 於 2022-5-12 19:36 發表
因為19年黑暴有好多黑手,包括尾國、飯民、地產黨(尤其某兩大富豪)
仲有台灣民進黨 烏克蘭亞速營都有派特工間諜到香港支援黑暴!

引用:
原帖由 Astro_0 於 2022-5-11 22:41 發表

其實仲有一系列邏輯問題要解釋, 例如金主大規模動員, 點樣可以煽動尋常後生仔參與?連公務員, 中產, 司法甚至醫護選擇黑暴, 明知無好下場,是否劇本黎, 係阿爺多年部署引蛇出動結果?點解林太遲遲唔請深圳嘅武警落來, 是否阿爺另有計劃等, 一個個問號有待將來慢慢深究。
將來歷史會點寫,同中美博奕一齊來講?會係好有趣問題…
阿爺吾想香港亂!
但吾亂都亂左 不如將錯就錯,
等d牛鬼蛇神走曬出黎 再一網打盡!

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2022-5-13 11:00 發表

法輪功, 支聯會, 擺明是反共組織, 目的就是顛覆中共政權,  點解一直可以在香港生存?
你唔係以為中央唔知嘛?
支聯會本係想統戰!
64前泛民司徒華本係愛國兼愛黨既人!
年輕時佢入過共青團 之後想多次加入共產黨不成!
如果吾係64後同中共鬧翻 分分鍾佢就係第一任特首而非董伯伯!

Push 

引用:
原帖由 supertom123 於 2022-1-16 17:32 發表
2019單野係公開既秘密, 只係當年部份香港人政治意識唔高, 其實好多人都知, 不過無權又唔可以做到咩.

性質同阿拉伯, 茉莉花, 玫瑰攪事事件甚至近期哈薩克攪事事件同出一轍.

點解香港單野咁大規模? 香港呢個地方係100幾年前已經係百家必爭之地, 即係邊個羅左呢個地方控制權就可以影響好多層面, 性質同新彊, 西藏問題嚴重性一樣, 簡單講即係好多外國傳媒, 間諜已經係香港殖根幾10年, ...
師兄分析中肯!👍

引用:
原帖由 kylohk 於 2022-5-13 01:42 發表

最令我驚訝就係點解咁多人回歸前會答應為西方勢力潛伏喺社會各界,步署等待多年,喺關鍵時間一齊出擊! 以港人嘅質素都竟然有咁多人肯引用喺好多間諜小說出現嘅橋段嘅?! 身為一個stay behind network嘅成員好過癮咩?
成個廉政公署就已經係一個特務機關,反中亂港溫床
部署廿幾年有乜咁出奇

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2022-5-29 11:37 發表

成個廉政公署就已經係一個特務機關,反中亂港溫床
部署廿幾年有乜咁出奇
正一廢UP

引用:
原帖由 lo90 於 2022-5-30 00:23 發表

正一廢UP
咁你有乜野論據證明廢up先?
國安唔受廉政公署玩,就係知道佢哋係英國人既傀儡

講廉政公署啲仆街野,講幾日幾夜都講唔完

咪淨係打幾隻字咁行貨

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2022-5-30 00:53 發表

咪淨係打幾隻字咁行貨
咁你又有乜證明?垃圾

引用:
原帖由 behappy1314 於 2022-1-16 13:06 發表
過去香港遊行示威,絕大部分都係長毛啊牛等人行到最後,係到做戲賴死唔走等警察抬,或71,64呢d日子出黎做下戲抬下棺材,就算俾人拉,都係d輕微罪行,如非法集會,阻差辦公,坐一兩個月出返黎,長毛佢地無所謂,都係收錢做戲當度假

但去到2019年,就好唔尋常。
612之後,每次遊行之後,黑暴都會搞事,而有時所謂全港大三罷呢d日子,全港都有暴動,除左某d自發性無收錢仔傻仔,咁多次暴動人數無1萬都有幾千,問 ...
我以為大家都知 黑暴 就係 大學生 同民陣 組織的⋯ 大學教授 搵 學生領袖⋯ 不是上過電視公開了嗎?

派錢 不是都 影住 係街角、地鐵站 嗎? 重有塞入t shirt …

TG 頻道 乜登物登⋯ 你唔知?

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2022-5-30 11:56 發表

我以為大家都知 黑暴 就係 大學生 同民陣 組織的⋯ 大學教授 搵 學生領袖⋯ 不是上過電視公開了嗎?

派錢 不是都 影住 係街角、地鐵站 嗎? 重有塞入t shirt …

TG 頻道 乜登物登⋯ 你唔知?
我相信唔係咁簡單

我認為大多數學生是真心膠,
認為自己企在公義一方。
至於另有企圖的人,當然是顏色革命的爛前卒。
當年六四我也有出來百萬人遊行,但我無收錢,至於攪手有無收錢我就唔知。

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2022-5-30 00:53 發表

咪淨係打幾隻字咁行貨
黑暴期間未有發現廉署出過黃內鬼被捕Wor !
仲有涉洗黑錢 妨礙司法公正罪名拘捕過多名黃藝人同欖炒派政棍!
假如好似閣下所講 廉署係特務機構 警隊又多黃絲內鬼 何解中央吾對兩大部門大整頓清洗 直接用中紀委同民警取代?!

引用:
原帖由 神經博士 於 2022-5-30 17:09 發表

黑暴期間未有發現廉署出過黃內鬼被捕Wor !
仲有涉洗黑錢 妨礙司法公正罪名拘捕過多名黃藝人同欖炒派政棍!
假如好似閣下所講 廉署係特務機構 警隊又多黃絲內鬼 何解中央吾對兩大部門大整頓清洗 直接用中紀委同民警取代?!
好簡單,因為無人夠膽拉廉署
廉署有齊三萬警察資料,邊個夠膽搞佢

乜洗黑錢,老妨同貪污有關咩?佢自己攞埋黎做,根本就係越權,正確應該交返俾警察,但係佢哋冇咁做,擺明就係依仗自己身份做踩界事

仲有,政治部解散時,廉署接收部份業務,人就過檔去廉署。乜反貪需要政治部功能?咁安排擺明就係用反貪做掩飾,實際就係為英國服務,去用手上資料威脅政府官員

咁耐以來,佢哋拉建制人多定泛民人多?肥佬生果金,廉署受益人佢哋都冇拉過,只用長毛一個交人頭

李寶蘭未能坐正,泛民全部出聲討。政府來講署任未必能坐正,但泛民就咁強烈反應,就肯定李寶蘭係泛民內應一份子。泛民爭取防貪條例包埋特首,就係想利用廉政公署將不合心意的特首搞入獄

廉政公署仗著有反貪光環在身,先無人夠膽郁佢,阿爺要顧形象,先投鼠忌器,仲有好多人俾廉政公署洗腦

廉政公署幾多仆街野好多人都知,咪睇咁多廉政行動呢類洗腦片

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]