• 瀏覽: 10,389
  • 回覆: 98
中美軍事角力有增無減,美國海軍罕有公布,一艘負責執行戰略威懾巡邏的戰略核潛艇周六(15日)停靠西太平洋戰略重地關島,聲稱

美國真的以為駛艘核潛艇來,中國就會怕了嗎!?一艘核潛艇如果不使用核武,與一艘普通的潛艇有什麼分別,但美國有膽量使用核武嗎!?以為恐嚇技倆對中國還有用處!?

新聞來源連結:

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intne ... 0115_00992_001.html

美國的作風,與二千多年前古希臘及古羅馬兩大帝國一樣。

擺隻過期嘢,有q用咩

中國的新潛艇

095,096及098都陸續出現

095的外型已是因應磁流體動力設計,在水底戰已可以ko美國俄亥俄級核潛艇

先小心又撞到水底的山

傻傻地... 大陸導彈30分鐘可以到達美國任何地方,威攝唔成小心中共㩒錯掣.

引用:
原帖由 XEO 於 2022-1-15 12:56 PM 發表
傻傻地... 大陸導彈30分鐘可以到達美國任何地方,威攝唔成小心中共㩒錯掣.
近近地夏威夷先

引用:
原帖由 冗員七號 於 2022-1-15 12:57 PM 發表

近近地夏威夷先
夏威夷原住民都好慘,唔好得過紅番,要打打本土.

前段時間。五國先聯合聲明吾會用核武。

1月3日,五大核武國發表聯合聲明:「我們申明核戰爭打不贏也打不得。」
話口未完美國就「展示核威懾」,拜登係咪唔記得發過聯合聲明?

收唔到保護費就白擺

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2022-1-15 12:43 PM 發表
中美軍事角力有增無減,美國海軍罕有公布,一艘負責執行戰略威懾巡邏的戰略核潛艇周六(15日)停靠西太平洋戰略重地關島,聲稱

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20220115/photo/bkn-20220115111442625-0115_00992_001_01b.jpg?20220115123141

美國真的以為駛艘核潛艇來,中國就會怕了嗎!?一艘核 ...
驗咗啲船員有沒有病毒先呢?在密閉空間工作,如果有病毒,好容易一鑊熟呢?

到時唔使打,都已經投哂降呢?

引用:
原帖由 ifung5 於 2022-1-15 01:09 PM 發表
收唔到保護費就白擺
佢老美越攪得多裝胸作勢嘢,越顯得佢膽怯,一個有實力嘅人或國家,通常都會比賽沈靜的!

引用:
原帖由 MoonRackers 於 2022-1-15 01:18 PM 發表

驗咗啲船員有沒有病毒先呢?在密閉空間工作,如果有病毒,好容易一鑊熟呢?

到時唔使打,都已經投哂降呢?
美國基本上已經人人都染了新冠,所以有沒有病毒也一樣。

引用:
原帖由 冗員七號 於 2022-1-15 12:50 PM 發表
先小心又撞到水底的山
應該不敢在南海潛很深了!

有柒用咩,夠膽就開拖

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]