• 瀏覽: 854
  • 回覆: 7
  • 追帖: 1
許昌市公安局指控鄭州一家檢驗中心的區域負責人「實施引起病毒傳播或者有傳播嚴重危險的行為」。 受到影響,金域醫學連續兩日跌幅超過5%。
事件曝光後,網絡上對該企業的責備聲不斷。有人懷疑該企業「惡意播毒」;也有傳言稱,涉事公司在當地檢測中丟失樣本,並偽造檢測結果。
其中一位網友「無冬之主」說,「難道是故意擴散病毒來賺檢測的財政補貼?」另一位網友「熱情的小司哥」說,「大致意思是他一面故意傳播病毒,一面承擔政府的三分之一的核酸檢測來斂財。」
還有網友「你說起個什麼名字好呀哦」說,「銷售大量接單,實驗室做不完,到了約定時間負責人直接給政府報了陰性,實驗室做完發現有陽性,再去跟政府報告,導致隔離不及時」。該留言目前收到兩千多人點讚。

真播毒者呼之欲出
大陸公司借測核酸為名發災難財
一邊傳播武肺,一邊斂財

新聞來源連結:
https://www.bbc.com/zhongwen/trad/chinese-news-59976287.amp

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2022-1-14 11:14 PM 發表
許昌市公安局指控鄭州一家檢驗中心的區域負責人「實施引起病毒傳播或者有傳播嚴重危險的行為」。 受到影響,金域醫學連續兩日跌幅超過5%。
事件曝光後,網絡上對該企業的責備聲不斷。有人懷疑該企業「惡意播毒」;也有傳言稱,涉事公司在當地檢測中丟失樣本,並偽造檢測結果。
其中一位網友「無冬之主」說,「難道是故意擴散病毒來賺檢測的財政補貼?」另一位網友「熱情的小司哥」說,「大致意思是他一面故意傳播病毒,一面承 ...
一個新聞雞竇 居然去相信一些留言, 還當成新聞來用,

引用:
原帖由 DICK~DICK 於 2022-1-15 12:23 AM 發表

一個新聞雞竇 居然去相信一些留言, 還當成新聞來用,
唔敢面對中國傳播武漢肺炎病毒呢個事實?

唔排除, 的確有行業係疫情受惠行業, 有好多人也是, 根本唔想疫情完。 

一定要查下有無人搞鬼。 

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2022-1-15 07:41 PM 發表
唔排除, 的確有行業係疫情受惠行業, 有好多人也是, 根本唔想疫情完。 

一定要查下有無人搞鬼。 
大陸呢啲檢測機構播完毒再舔盡納稅人啲錢,發災難財

香港好多專家, 前言不對後語, 就係想搞亂你, 根本唔想疫情完, 發災難財。 

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2022-1-15 07:38 PM 發表

唔敢面對中國傳播武漢肺炎病毒呢個事實?
你唔係麻,隻肺炎只有中國敢公開,但隻肺炎叫美國肺炎,同二戰哥隻美國流感一樣,直到現在都害緊全球,就如同美國走狗呢4隻字一樣,我希望你唔係

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2022-1-15 07:50 PM 發表
香港好多專家, 前言不對後語, 就係想搞亂你, 根本唔想疫情完, 發災難財。 
大陸所謂嘅一日檢測幾百萬人個實情係收集完Sample翻來就算鳩數根本測都唔會去測,係得啲藍絲先會信大陸嘢

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]