• 瀏覽: 23,885
  • 回覆: 119
+6
引用:
原帖由 eman666 於 2022-1-14 06:47 PM 發表
沙半山手記|特首跑馬仔人選快浮面‎ 「排位表」料月底出爐

支持CY出山,踢走黃皮白心,禍港累民的淋病毒娥!

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/article/723758?utm_source=01appshare&utm_medium=referral
李家超

引用:
原帖由 小朋友JJ 於 2022-1-14 07:56 PM 發表
林鄭政治觸覺性太差, 她被很多人批評原因都是因為她政治敏感度不足, 我認為林鄭不應該再連任, 再做多4年遲早又會好似2019年咁撞板
反而我覺得佢政治觸覺好高,點解?就係因為佢高,所以佢處理事情偏向詐儍扮懵,最多你話我唔掂,但你睇唔到及想唔到我點解咁做,就算你有位入我,但又證據不足,另外佢係城府好深的人,同好忍得,你好難估佢,佢目標就係保自己,安心個個月出糧,論班數,佢高過陳四萬兩班

吹大D啦...

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2022-1-14 08:12 PM 發表
可以撼低林鄭嘅只有CY,佢有特首工作成績又有廣泛人脈 ,陳馮富珍勝任特首,但係特首工作繁重,佢年紀太大已經不適合,老董推佢出嚟只係向林鄭施加壓力。至於現在香港人選未明朗,問題在北京各山頭角力中,未達共識,過咗春節就會明朗。有一點要注意,如果北京支持林鄭連任,參考當年北京支持老董及曾生連任做法,一早有重量級人士發聲挺,例如風傳老董撐陳馮出選,被佢否認咗,如果佢支持林鄭,會講埋挺林鄭連任,依家冇喎,所 ...
CY有咩成績?成功俾傳媒消費個女?
林鄭肯做,一定無對手。

引用:
原帖由 小朋友JJ 於 2022-1-14 19:56 發表
林鄭政治觸覺性太差, 她被很多人批評原因都是因為她政治敏感度不足, 我認為林鄭不應該再連任, 再做多4年遲早又會好似2019年咁撞板
佢政治立場非常明確,一直跟中央政策對抗!由黑暴到抗疫,在國內早已臭名遠播!

引用:
原帖由 wk221ab 於 2022-1-14 08:15 PM 發表

李家超
李家超係司長,出選要先辭職,除非北京示意佢一定贏梗,否則佢唔會放棄咁重要職位參選,益咗林鄭及聶德權,反而CY如果北京唔俾佢入閘,咁佢馬房波叔及高永文都係人選。

引用:
原帖由 ddcharles1977 於 2022-1-14 20:19 發表

林鄭肯做,一定無對手。
我買佢入秦城勞動改造,後無來者

陳馮 同 CY 我都鍾意。

引用:
原帖由 eman666 於 2022-1-14 06:47 PM 發表
沙半山手記|特首跑馬仔人選快浮面‎ 「排位表」料月底出爐

支持CY出山,踢走黃皮白心,禍港累民的淋病毒娥!

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/article/723758?utm_source=01appshare&utm_medium=referral
可能笑恥

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2022-1-14 20:21 發表

李家超係司長,出選要先辭職,除非北京示意佢一定贏梗,否則佢唔會放棄咁重要職位參選,益咗林鄭及聶德權,反而CY如果北京唔俾佢入閘,咁佢馬房波叔及高永文都係人選。
預計準備武統台島,唯CY無出其右。

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2022-1-14 08:21 PM 發表

曾俊華嗰時都要辭職,最後咪又係輸

引用:
原帖由 ddcharles1977 於 2022-1-14 08:19 PM 發表

林鄭肯做,一定無對手。
有邊個有能力結束佔中又事後令建制選舉大勝?呢啲就係領導能力,林鄭有咩,泛民最怕就係CY.

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2022-1-14 08:24 PM 發表

有邊個有能力結束佔中又事後令建制選舉大勝?呢啲就係領導能力,林鄭有咩,泛民最怕就係CY.
結束佔中係靠cy咩?似靠林鄭多啲囉

引用:
原帖由 ddcharles1977 於 2022-1-14 08:24 PM 發表

曾俊華嗰時都要辭職,最後咪又係輸
曾俊華就係得唔到北京支持,所以李家超除非得到北京明確支持,否則佢唔會落場。

引用:
原帖由 ddcharles1977 於 2022-1-14 08:27 PM 發表

結束佔中係靠cy咩?似靠林鄭多啲囉
你佔中時未出世呀?如果反佔中由林鄭主導一定失敗。佔中時林鄭係要同黃之鋒談判㗎,被CY阻止,當年呢件事係公開嘅。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]