• 瀏覽: 38,521
  • 回覆: 288
  • 追帖: 5
+40
點解東方要用「聲稱」

佢老母東方到底想點

引用:
原帖由 等只想等到黎明 於 2022-1-14 08:18 PM 發表
唔信,南美洲打科興,一樣垂直爆發,
不打針才是防疫
不信科興, 可以打3針複必泰, 只要肯打針便可減輕大爆發時醫院的負擔, 記住打你覺得好的疫苗.

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-1-14 05:32 PM 發表
我覺得年輕男性打令你抗體爆標既復必泰好喎
但可能有副作用,令你下面短1.5吋

引用:
原帖由 caritalau 於 2022-1-14 09:37 PM 發表
點解東方要用「聲稱」

佢老母東方到底想點
當然是聲稱
廣告泥架!大佬!
你以為當真?

全世界只有科興幫自己賣廣告
話自己有效
你見有其他科學家話有研究過?
上過甚麼醫學期刊?

香討專家話科興有效?
不如寫偏野上國際醫學期刊

引用:
原帖由 樓下食煙四煎粽 於 2022-1-14 09:27 PM 發表
有關新冠疫苗的反思(值得深思)
唐繼昇醫生
2022年1月13日

我最近聽到不少人有這樣的意見,就是“Omicron的傳染力強勁,殺傷力不嚴重“,問題不大。甚至有人因為Omicron的殺傷力不嚴重而鼓吹以全民感染Omicron來實現群體免疫。恕我不敢苟同這些觀點!病毒永遠是人類的大敵,來者不善,善者不來,Omicron絕不簡單!不能輕視!
所謂Omicron殺傷力不嚴重這種觀點是建基於Omic ...
請問這文章有沒有 web link?

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-1-14 05:40 PM 發表
雖然我已三劑科興,但絕不會偏私

好公正咁推薦年輕男性,或者家長,帶囝囝去接種復必泰
好返都短一半

我信許樹昌。

三針科興,中和抗體10個單位。

三針復必泰,中和抗體160個單位。

防感染要26個單位以上。

識揀未?

引用:
原帖由 CHORYAT 於 2022-1-14 09:47 PM 發表

咁又唔會

佢得1寸, 最多短一寸

"中大呼吸系統科講座教授許樹昌指出:「三針科興的中和抗體只剩下十個單位,但要26個單位才有足夠保護作用,相反如你打三針『復必泰』,大部分人有160個單位或以上,保護率偏高;另外我們都留意到首兩針打科興,第三針轉打『復必泰』,其抗體又可上升至60個單位。」"

https://news.tvb.com/local/61d817adc652e9e154895883/許樹昌稱根據數據第三劑打復必泰較有效預防感染Omicron

黃曱甴無理由要跪4興

一於全家打伏必die,不二之選

快打伏必die向主子表示忠誠

引用:
原帖由 CHORYAT 於 2022-1-14 09:47 PM 發表

香土伏必die磚家衹睇死亡率

衹要唔死,佢哋做太監也無所謂

引用:
原帖由 s-chris 於 2022-1-14 05:25 PM 發表
即係打完兩針復必泰再打三針科興就非常穩陣?
兩針復必泰加阿斯辛利或強生就猛過虎

香港大學及香港中文大學於去年12月發表的一項研究亦顯示,接種第二劑疫苗一個月後,科興疫苗能比mRNA疫苗引起更顯著的T細胞反應,對預防重症、住院和死亡非常重要。

剩係呢點已經決定可科興, 將來都會係隨住一路變一路加針, 中和率變得無意思, 副作用少同更有效防重症至係最重要

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]