• 瀏覽: 28,802
  • 回覆: 136
+4
俄羅斯與西方國家就烏克蘭問題舉行了三場談判,從會後透露的訊息來看,危機並未得到緩解。波蘭外交部長稱歐洲正處於30年來最接近戰爭的險境。英媒

第三次世界大戰開打
中俄伊朝軸心國必勝五眼歐盟日韓同盟國

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/724028/烏克蘭談判陷入僵局-波蘭警告有戰爭風險

烏角投降可以避免戰爭。

北約要怪只能怪你地一直向東擴張勢力, 不停給周邊國家做成軍事壓力

引用:
原帖由 paoon 於 2022-1-14 01:11 PM 發表
俄羅斯與西方國家就烏克蘭問題舉行了三場談判,從會後透露的訊息來看,危機並未得到緩解。波蘭外交部長稱歐洲正處於30年來最接近戰爭的險境。英媒

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211229/552889731617132544897632.jpeg/rR3mGn8fWK-iMEgxwaU_EmuuLKj7YxW7-uahWfrmoVk?v=w1280r16_9
你好想世界大戰咩

波蘭狗第一隻出嚟吠,難怪納粹當年第一個砌佢

引用:
原帖由 paoon 於 2022-1-14 01:11 PM 發表

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211229/552889731617132544897632.jpeg/rR3mGn8fWK-iMEgxwaU_EmuuLKj7YxW7-uahWfrmoVk?v=w1280r16_9
核大戰美國贏硬喎

引用:
原帖由 ppkokki 於 2022-1-14 01:22 PM 發表

你好想世界大戰咩
世界大戰並不可怕。第一次世界大戰打出來一個社會主義國家蘇聯,第二次世界大戰打出來一個社會主義陣營。第三次世界大戰如果爆發,就可以實現世界大同。……第三次世界大戰應該早打,大打,打核戰爭,在中國打。"

- 毛主席1955年會見蘇聯代表時的談話

引用:
原帖由 PETERAAAA12345 於 2022-1-14 01:26 PM 發表

核大戰美國贏硬喎
原子彈並沒有什麼了不起,我看它也是紙老虎。
決定戰爭勝利的根本因素是人,而不是一兩件新式武器。原子彈也是要靠人去掌握的。
打核戰爭,肯定要死不少人,我們也許會損失3億人,那又有什麼關係呢?即便那樣,我們還是能最後贏得戰爭。
大不了就是核戰爭,核戰爭有什麼了不起,全世界27億人,死一半還剩一半,中國6億人,死一半還剩3億,我怕誰去。

- 毛主席1957年在莫斯科國際共產黨會議上的談話

引用:
原帖由 paoon 於 2022-1-14 01:26 PM 發表

世界大戰並不可怕。第一次世界大戰打出來一個社會主義國家蘇聯,第二次世界大戰打出來一個社會主義陣營。第三次世界大戰如果爆發,就可以實現世界大同。……第三次世界大戰應該早打,大打,打核戰爭,在中國打。"

可以實現世界大同諗下就可以,
重要打核戰打完核戰之後有幾多地方可用,你都黑心囉重話要喺中國打,點解唔喺美國打

引用:
原帖由 PETERAAAA12345 於 2022-1-14 01:26 PM 發表

核大戰美國贏硬喎
美國如果贏硬早就打左
連金仔都有超高音速導彈
老尾都末有,點解?
點贏硬

引用:
原帖由 paoon 於 2022-1-14 01:28 PM 發表

原子彈並沒有什麼了不起,我看它也是紙老虎。
決定戰爭勝利的根本因素是人,而不是一兩件新式武器。原子彈也是要靠人去掌握的。
打核戰爭,肯定要死不少人,我們也許會損失3億人,那又有什麼關係呢?即便那樣,我們還是能最後贏得戰爭。
大不了就是核戰爭,核戰爭有什麼了不起,全世界27億人,死一半還剩一半,中國6億人,死一半還剩3億,我怕誰去。

- 毛主席1957年在莫斯科國際共產黨會議上的談話
唔家唔同以前,唔係幾粒原子彈,係無數核武。細菌,病毒等生化武器,地球隨時變火星,寸草不生。

引用:
原帖由 paoon 於 2022-1-14 01:26 PM 發表

典型社會最底層想法
系中國打你唔洗死
你老母唔洗死
白痴仔咁恨中國好走啦扑街,留喺度獻世咩。

普京完完全全向習帝示範點樣解決台灣問題,又室錢入佢袋了

即係歐洲將成俄美交鋒的第一戰場,唔想加入嘅,最好嚴守中立喇

引用:
原帖由 神之手raymond 於 2022-1-14 01:56 PM 發表

典型社會最底層想法
系中國打你唔洗死
你老母唔洗死
白痴仔咁恨中國好走啦扑街,留喺度獻世咩。
你侮辱毛主席係白痴仔
你想作反? 無視中國憲法? 意圖顛覆國家政權? 危害國家安全?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]