• 瀏覽: 6,437
  • 回覆: 86
+2
海關總署介紹,2021年,以美元計,中國進出口規模達6.05萬億美元,首次突破6萬億美元關口。 以美元計,中國2021年出口按年增長29.9%至3.36萬億美元,進口按年增長30.1%至2.69萬億美

講左40年 中國仲未崩潰 仲下下有高潮 激死曱甴黃畜和白皮豬🐷

新聞來源連結:
https://china.hket.com/article/3155506/中國2021年出口年增29.9-至3.36萬億美元 創歷史新高(不斷更新)?mtc=30003

信崩潰論的人崩潰了,哈哈。

中國海關:2021年中國對美國出口增20.2%
美國貿易戰大贏家啦.......又贏

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-1-14 10:56 AM 發表
加關稅都照買,鹵味又羸啦!

引用:
原帖由 siutatbo 於 2022-1-14 11:00 AM 發表

加關稅都照買,鹵味又羸啦!
證明美國經濟好, 市民大把錢使......貴貴都買

引用:
原帖由 bike1997 於 14-1-2022 10:47 發表
海關總署介紹,2021年,以美元計,中國進出口規模達6.05萬億美元,首次突破6萬億美元關口。 以美元計,中國2021年出口按年增長29.9%至3.36萬億美元,進口按年增長30.1%至2.69萬億美

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/3155000/3155506/promotepic_1024.jpg

講左40年 中國 ...
有另1種死法,比錢壓死

引用:
原帖由 真面目 於 2022-1-14 10:50 AM 發表
信崩潰論的人崩潰了,哈哈。
中國經濟仲唔係崩潰?磚家預計進出口總值應該超過十萬億美元吖嘛。

中國崩潰論,閪人磚家又要搬龍門去2023年

美國無辦法離開中國製造,加咗價全部轉落去俾市民受囉

只是口罩都賺到笑,還有日用品,衣著鞋襪

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-1-14 10:56 AM 發表
佢老美商家預期通漲,大量增購中國商品,所以逼爆港口。

引用:
原帖由 加燦 於 2022-1-14 11:04 AM 發表

中國經濟仲唔係崩潰?磚家預計進出口總值應該超過十萬億美元吖嘛。
中國庫房塞到崩潰

我國經濟支唔爆
蟑螂家族就支爆

引用:
原帖由 cll4793 於 2022-1-14 11:13 AM 發表

佢老美商家預期通漲,大量增購中國商品,所以逼爆港口。
話之啦.......美國問題美國自己解決

引用:
原帖由 team1234567 於 2022-1-14 11:13 AM 發表

中國庫房塞到崩潰
中國賺左嘅美完,除左存一定外匯儲備,會即時買返佢老美嘅天然氣石油,農產品,唔係美完隨時變廁紙就PK了。

主題標籤 #海關
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]