• 瀏覽: 70,737
  • 回覆: 275
+6
引用:
原帖由 ttyiu 於 2022-1-14 10:41 AM 發表

香港的士狗最無愛心
不能以偏概全
我坐咗十幾年的士,遇過兩個係好人!

希望妹妹冇咩事🙏

仆街司機,過紅綠燈位就收一收油啦

又係的士😑

引用:
原帖由 thanks橋 於 2022-1-14 10:26 AM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220114/photo/bkn-20220114082618489-0114_00822_001_01b.jpg?20220114101818

深水埗發生交通意外。今早(14日)近8時,一輛的士駛經大埔道近美荷樓對開,撞傷一名過路女學生。傷者被捲入車底重創,消防接報到場將其救出,傷者半昏迷由救護車送院搶救。的士左邊車頭燈損 ...
一句"搵食車大X晒",所以過碼路最緊要望吓附近有無高速搵食車,見有就遲啲過,遲到好過無到

馬路如虎口,行路不要玩手機。

呢排過年前好多交通意外,奉勸各位揸車的對人對自己都小心d

睇下接手泰加嗰4間保險有無後悔
有無公布過係邊4間???

引用:
原帖由 atkatk002 於 2022-1-14 11:15 AM 發表

不能以偏概全
我坐咗十幾年的士,遇過兩個係好人!
十幾年先有2個

引用:
原帖由 那些年 於 2022-1-14 11:20 AM 發表
仆街司機,過紅綠燈位就收一收油啦
如果係行人過路處,的士佬坐硬!我話嘅!

香港就一直容忍的士佬呢D馬路炸彈
保險公司仲要被保監充公硬食呢D屎

班馬線撞學生

香港車禍都係罰得太輕

有客響車急乜9呢?

引用:
原帖由 andyyyy 於 2022-1-14 11:12 AM 發表

而家睇手機大晒架!我唔怪晒個的士司機,有時路人都要負番啲責任,昨日喺元朗行行吓見到個年青媽咪,前面孭住個bb,bb浪住部手機,個阿媽一路玩手機一路過馬路,睇都唔睇吓,爭啲攔腰撞埋架私家車度,好彩個司機砵得切停得切,如果唔係隨時隊瓜個bb!
行人亂過路一樣要被票控。
而呢一單的士車禍, 事後的士停在黃色斑馬線前, 顯示出女學生當時是正在指定路線過馬路中, 如果是女學生過路太慢或太不小心, 刑責也在司機身上。
但不排除女學生趕時間衝出路累死司機。

好熱血一方有難八方支援一齊抬車

唔怪得保險公司都唔做佢地生意

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]