• 瀏覽: 31,011
  • 回覆: 160
+3
引用:
原帖由 juniorcow 於 2022-1-14 11:59 AM 發表

普京已領悟出這個真理,要對付邪惡的美帝,一定要比他更邪惡
可惜阿爺做唔出。

死老美不嬲都以為全世界所有國家 唔發惡就係病貓

俄佬勁,由南美殺上北美洲

引用:
原帖由 2013gundam 於 2022-1-14 11:14 AM 發表
本來烏克蘭呢單野 就係美國自己搞出黎
唔好講早幾年烏克蘭親俄政府被顏色革命推翻
然後歐美光速承認政權
烏克蘭要求加入北約 你話無美國係背後撐腰 搵鬼信

老實講句 我完全唔明白拜登諗乜野
點解係美國國力緊張情況下 仲係咁挑起多條戰線
不過多得拜登 中俄先會進一步抱團
中東各國開始各謀生路
中亞俾美國搞一場顏色革命
俄佬光速平亂 將親西方勢力打壓 甚至掃走
我不得不懷疑
...
其實美國國內撕裂極之嚴重,情況甚至比媒體報道既更加惡劣
向外發起戰爭係美國政府轉移國民視線,統一民心既一貫策略

支持普京

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2022-1-14 09:19 AM 發表
美國、北約(NATO)及俄羅斯官員連日多次舉行會談,討論烏克蘭局勢,但始終都無法取得突破。有華府官員1月13日警告,大家需面對局勢升溫的可能。美

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20220103/554597275754565632264071.jpeg/A5EP-lzi8MdpQKs18HIxt9UWNxbRW8Ksuwvr57sL6-c?v=w1280r16_9
十分贊成!!燒佢老美後欄!!

尾角呢次點落台? 靠口水唔得喇

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2022-1-14 12:20 PM 發表

美國要玩火,俄羅斯實同佢玩
泥來多次古巴危機囉
最好兩國大打出手,中俄兩國噝核大戰中被美國滅國

引用:
原帖由 denniscwip 於 2022-1-14 10:59 AM 發表

正是,尼加拉瓜,危地馬拉,智利咪畀美道攪過啦,民主變親美獨裁嘛。
尼加拉瓜告上國際法庭添,判咗美國侵犯尼國主權。而家尼加拉瓜選咗個親中友,美國好唔老嚟啦。

所以都話美國係用專制手段去統治全球。
應該叫帝國主義

引用:
原帖由 PETERAAAA12345 於 2022-1-14 12:29 PM 發表

夠鐘食💊

有阿爺經濟做後盾 俄羅斯不怕被制裁

百分百支持普京!唔好等你老尾仲自我陶醉昔日獨霸年代。大家都部署軍力於敵國後花園,咁先公平!

引用:
原帖由 PETERAAAA12345 於 2022-1-14 12:29 PM 發表

梗係先滅咗漢奸先啦!

支持普帝

引用:

已報

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]