• 瀏覽: 49,027
  • 回覆: 329
  • 追帖: 8
+9
港府今年6月起批准降低由內地及德國合研的「復必泰」疫苗接種年齡下限至12歲,並正討論擴至5至11歲,惟疫苗對青少年的安全

點解拖成個月?究竟點先會公佈?

新聞來源連結:

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211104/bkn-20211104195759663-1104_00822_001.html

8月20日接種復必泰疫苗,至10月11日離世

都入埋疫苗數
打了針
長命9千歲?

咩原因要拖咁耐

人命黎架

何必呢?何必迫d細路女打伏必泰唔打科興呢?

伏必die

引用:
原帖由 123火車頭 於 2022-1-13 08:11 PM 發表
咩原因要拖咁耐

人命黎架
呈報已是錯
而家要搞清,為何9唔答8都要呈報

外國的人話~如果當幫人打的人知道是被利用來幫壞人執行減人口計畫!佢哋會非常內疚
蓋子 巴菲 同好多人同拜登1樣已面目全非🤫

引用:
原帖由 錢太多4 於 2022-1-13 08:12 PM 發表
伏必die
只適合年輕男性

點解要俾女仔打,搞到好可惜

翻查紀錄,病人於8月20日完成接種2劑新冠疫苗。醫護團隊考慮病人臨床情況、接種疫苗日期及離世時間後,認為並未有足夠證據支持個案符合疫苗接種異常事件呈報準則。其後,院方與家屬商討,因應家屬的關注,遂於昨日向衞生署呈報個案。

即係醫學上無關
家人要求呈報
博有得賠

有伏,必Die...

Rip

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2022-1-13 08:11 PM 發表
8月20日接種復必泰疫苗,至10月11日離世

都入埋疫苗數
打了針
長命9千歲?
時間唔係主要, 最主要搵出原因, 如果係導至心肌炎, 的確係可以幾個月後先死.

此例一開
所有打過疫苗
隔5年又好
10年又好
死左
唔該要求呈報
博下有得賠,無損失

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2022-1-13 08:16 PM 發表

時間唔係主要, 最主要搵出原因, 如果係導至心肌炎, 的確係可以幾個月後先死.
如果?
醫生都話無關
老作當是真?

呢個女童有咩病史……

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2022-1-13 08:17 PM 發表

如果?
醫生都話無關
老作當是真?
死因庭講先算

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]