• 瀏覽: 28,047
  • 回覆: 86
之前已經不斷傳緊俄羅斯會出兵打烏克蘭
不過後尾出現「圍魏救趙」, 哈薩克斯坦發生騷亂, 需要俄羅斯軍隊進入鎮壓
但依家魏國騷亂已平
俄羅斯邊境已經有10幾萬士兵對住烏克蘭
大家覺得俄羅斯會唔會打烏克蘭? 同會點打?

月經

我古過左年無事,出年年尾有機會再來

其實俄國已經無錢,再打就仗恐怕會破產。所以,呢場仗一係唔打,一打就要打到尾,打埋成個歐洲。否則打一半俄國一定分裂亡國。

和平 and 愛

引用:
原帖由 股Joy無有怕 於 2022-1-13 15:55 發表
之前已經不斷傳緊俄羅斯會出兵打烏克蘭
不過後尾出現「圍魏救趙」, 哈薩克斯坦發生騷亂, 需要俄羅斯軍隊進入鎮壓
但依家魏國騷亂已平
俄羅斯邊境已經有10幾萬士兵對住烏克蘭
大家覺得俄羅斯會唔會打烏克蘭? 同會點打?
俄羅斯一定出兵教訓烏克蘭

引用:
原帖由 笑到最後 於 2022-1-13 04:16 PM 發表
其實俄國已經無錢,再打就仗恐怕會破產。所以,呢場仗一係唔打,一打就要打到尾,打埋成個歐洲。否則打一半俄國一定分裂亡國。
原來普京本數簿係你度咩

北約、歐盟,同俄羅斯都冇退路.
之前聯合國五常簽定唔用核武,更使形勢複雜.
而家如果烏克蘭直接同俄羅斯傾,先至有機會和平,不過烏東自治就一定.(及不可參加北約及歐盟)

引用:
原帖由 wilson_ 於 2022-1-15 07:55 AM 發表
北約、歐盟,同俄羅斯都冇退路.
之前聯合國五常簽定唔用核武,更使形勢複雜.
而家如果烏克蘭直接同俄羅斯傾,先至有機會和平,不過烏東自治就一定.(及不可參加北約及歐盟)
我建議俄國核平歐洲班廢柴。

引用:
原帖由 笑到最後 於 2022-1-13 04:16 PM 發表
中國有金錢!一千幾百億美元算不了什麼!

😓

正常ㄧ定會打, 只係等到2月尾或3月, 俾啲時間英軍, 美國人員撒走, 不會遲過4月, 用速戰速決, ㄧ面倒直打入烏克蘭首都. ㄧ個月至個半月打完. 如果唔打烏克蘭, 英,美,歐盟會利用烏克蘭牽制俄佬. (係俄佬門口放條美狗) 俄佬唔會俾呢啲事情發生, 而且, 蘇聯怎樣瓦解, 俄佬唔會重蹈覆轍去相信美國.

引用:
油價80蚊一桶呀.
俄羅斯無錢?
仲有盟友中國呀.

燒錢,但天然氣係歐盟國家。

主題標籤 #烏克蘭
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]