• 瀏覽: 49,557
  • 回覆: 281
  • 追帖: 1
+7
第五波疫情爆發,公務員事務局昨(11日)向全體公務員發電郵,政府將從周四起實施特別工作安排,從1月13日持續至2月4日(年初四),將以分班制和輪班制為基礎讓公務員在家工作。參與核心抗疫工作的僱員則不被

事實係根本冇一個部門係WFH

新聞來源連結:
https://topick.hket.com/article/3153936/【在家工作】公務員周四起在家工作 消息:康文署不容許同事在家工作

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2022-1-12 10:58 PM 發表
第五波疫情爆發,公務員事務局昨(11日)向全體公務員發電郵,政府將從周四起實施特別工作安排,從1月13日持續至2月4日(年初四),將以分班制和輪班制為基礎讓公務員在家工作。參與核心抗疫工作的僱員則不被

事實係根本冇一個部門係WFH

新聞來源連結:
https://topick.hket.com/article/3153936/【在家工作】公務員周四起在家工作 消息:康文署不容許同事在家工作
行山銀行嘅仝人又好快會出曬嚟!😏🤭🤭🤭🤭🤭

打針後有一天假期。事實係:邊個夠膽放。你要先問准老細。第3針,我約了下星期三,但星期四照返工,無打算放針假。

康文署場地全部都關閉,根本唔需要返工。

一波接一波,沒完沒了....... 

引用:
原帖由 ddcharles1977 於 2022-1-13 02:08 AM 發表
康文署場地全部都關閉,根本唔需要返工。
最慘係一樣開到夜晚11點
傻更更坐足全日

康文署員工主要從事文娛體育服務,場地安排,場地都關閉左, 點樣在家工作?
咪呃人啦!

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2022-1-13 05:50 AM 發表
康文署員工要從事文娛體育服務,點樣在家工作呀?
所以林鄭好假,跟本全部唔可在家工作。

引用:
原帖由 4000cc 於 2022-1-13 06:10 AM 發表

所以林鄭好假,跟本全部唔可在家工作。
其實大部份工墓員在家工作即係變相放假,有薪蛇王

唔係康民都冇得WFH

引用:
原帖由 寒冬硬硬的結他 於 2022-1-13 02:05 AM 發表
打針後有一天假期。事實係:邊個夠膽放。你要先問准老細。第3針,我約了下星期三,但星期四照返工,無打算放針假。
針假,唔係放打針當日架咩?

康文心態已經WFH,係個身體係個場地

引用:
原帖由 bbc16M 於 2022-1-13 06:35 AM 發表

針假,唔係放打針當日架咩?
放一星期 ? 😱

如果係核心工作人員,例如服務市民係無可能在家工作。

都叫咗大家努力讀書,考多幾個高文憑,投考公務員啦!福利真係好……

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]