• 瀏覽: 9,528
  • 回覆: 65
+2
立陶宛因與台灣關係升級引發中國不滿而遭貿易施壓,歐洲多國也受波及。美國貿易代表戴琪(Katherine Tai)1月7日與歐盟委員會(European Commissio

尾國不斷地讓盟友出來挑釁中國,自己則隔岸觀火,眼見盟友遍體鱗傷,自己就打嘴炮聲援,可見尾國盟友傻仔太多了!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/721697/立陶宛稱遭中國經濟脅迫-戴琪再聲援-歐盟將反制

美國自己改台灣咪得lor
推d細既改再聲援 

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-1-11 01:11 PM 發表
美國自己改台灣咪得lor
推d細既改再聲援 
有無人係立陶宛發動公投~
佢地分分鐘唔支持政府靠攏尾國邪惡勢力~

引用:
原帖由 top11 於 2022-1-11 01:12 PM 發表

有無人係立陶宛發動公投~
佢地分分鐘唔支持政府靠攏尾國邪惡勢力~
話之啦......
有傻仔送頭........大陸話岩晒

個戴琪係咪華人? 成個漢奸樣, 尾國藉就以為自己係尾國人, 唔驗吓血統dna

歐盟反制,其實都傷埋自己,本來唔關事嘅依家要落埋水,何必呢

咪好囉唔同中國建交有咁多著數仲嘈乜叉呢

引用:
原帖由 johnlong18 於 2022-1-11 01:10 PM 發表
立陶宛因與台灣關係升級引發中國不滿而遭貿易施壓,歐洲多國也受波及。美國貿易代表戴琪(Katherine Tai)1月7日與歐盟委員會(European Commissio

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20220108/556507268724559872067285.jpeg/olmmbgH5YoIlpdl_MIsQe5iwt613UupxaL-UHWi_lB0?v=w1280r16_9
非也,歐盟難道是傻子?當然不是,歐盟只是無力抵抗美國的壓迫。
最典型的就是北溪2號,都建好了,硬是不敢通氣,被迫8倍價格買美國的液化氣。
哪有什么歲月靜好,沒有武力,哪有主權?

引用:
原帖由 touya08 於 2022-1-11 01:14 PM 發表
個戴琪係咪華人? 成個漢奸樣, 尾國藉就以為自己係尾國人, 唔驗吓血統dna
當自己係台灣代表吧~

美國都反制啦,唔好得把口,然後又攞著數。

美國脅迫其他國家歐盟乜都睇唔到

老美:立丸犬大聲叫吧,我D歐犬作好晒應聲準備家啦

聲援 ? .....  一定會好有用 

歐盲將反制 ?  .... 贏就尾角贏, 輸就歐盲輸,  歐盲真蠢不是扮

引用:
原帖由 robin09 於 2022-1-11 01:19 PM 發表

非也,歐盟難道是傻子?當然不是,歐盟只是無力抵抗美國的壓迫。
最典型的就是北溪2號,都建好了,硬是不敢通氣,被迫8倍價格買美國的液化氣。
哪有什么歲月靜好,沒有武力,哪有主權?
我總係覺得歐豬的政棍係怕美狗手上的黑材料,多個怕俄羅斯侵略!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]