• 瀏覽: 19,919
  • 回覆: 146
+9
行政長官林鄭月娥宣布,小學及幼稚園、幼兒中心,本周五或之前暫停面授課堂及校內活動,直至農曆新年假期後,中學可繼續面授課堂。她又表示,會容許科興疫苗接種年齡降至五歲,並會安排在學校接種疫苗,避免家長需帶同子女個別接種。她指教育局及公務員事務局正聯合安排,預計在農曆新年假期後開始接種。

小學同幼稚園都開始停課,仲要興疫苗接種年齡降至五歲,睇嚟疫情真係越嚟越嚴重......
新年前放寬防疫限制睇嚟真係無希望,大家可以準備係屋企坐定定過年了

新聞來源連結:
https://www.881903.com/news2/local/2425053/林鄭月娥宣布小學幼稚園周五或之前停止面授

引用:
原帖由 棉花木有糖 於 2022-1-11 10:41 AM 發表
行政長官林鄭月娥宣布,小學及幼稚園、幼兒中心,本周五或之前暫停面授課堂及校內活動,直至農曆新年假期後,中學可繼續面授課堂。她又表示,會容許科興疫苗接種年齡降至五歲,並會安排在學校接種疫苗,避免家長需帶同子女個別接種。她指教育局及公務員事務局正聯合安排,預計在農曆新年假期後開始接種。

https://stream.881903.com/public/6c98526791176a456a017639ab7377e2/2022/01/6a586a4b8294ce2c66d11abaf06d28a6.jpg
支持小朋友都要打疫苗,都係保障小朋友姐

唔係呀化,omnicron 咁低殺傷力都咁怕死

引用:
原帖由 Blonzz 於 2022-1-11 11:42 AM 發表
5-11 歲仲係打科興,恭喜晒
無錯,我都覺得年輕男性應該打復必泰

始終打好過唔打嘅! 

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-1-11 11:44 AM 發表

係咪打大髀??

襯還未惹到不可收拾地步, 立刻收緊社交距離措施啦, 政府都未推WFH, 真係WTF

應該一出世就要打

支疫苗咁安全

出事都係個人問題

多謝黃尸兇姐老母,害全港冇學返,又播孽障,有牌還。

雙職家長話要多撚謝出席洪門宴嘅藍畜膠官議員加速第五波疫情,害全港小朋友冇學返又要專登請假照顧佢地,又播毒,有排還。

五歲面癱真趣緻

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-1-11 11:52 AM 發表

係咪打大髀??
當幫膠獸做白老鼠試下會否打到肝炎腎炎尿道炎

一月六日出post叫佢停學,停得堂食都好嚴重,學生唔會中招嗎?要停立即停,等咩星期五,係咪叫Omicron星期五前唔好再入侵學校

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-1-11 11:44 AM 發表

打必die個個變 egg men

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]