• 瀏覽: 8,019
  • 回覆: 13
警方在尖沙嘴一個商住大廈搗破一個兒童色情場所,帶走兩名分別十三歲及十五歲的雛妓,正在追查,不排除或會有更多未成年少女參與賣淫。經營者涉以金錢及毒品誘使女童接客,行為令人髮指。而嫖客之中,包括醫生和金融業人士,他們犯下嚴重的刑事罪行,也反映社會部份人士道德淪亡。案件極為嚴重,向社會發出強烈的訊息,必須正視未成年少女的成長,各界給予更多輔導。

這個在鬧市中開設的淫竇,不法之徒透過社交平台宣傳有「螞蟻腰」和「處女」供應,招攬尋芳客,如此高調,引起警方追查,結果破獲兒童性服務勾當。令人關注的是,除了有女童疑受毒品吸引而出賣身體,是否有女童入世未深,受人慫恿,或者抵受不住金錢引誘,自願賣淫,本港是否在「援交女郎」以外,出現了女童自願受集團式操控的色情活動?

案件反映世風日下,受法律保護的未成年兒童,參與非法勾當,家長作為監護人,有不可推卸的責任,必須注視兒童日常行為舉止是否有變異,例如有否曠課、衣裝、消費行為等,都會提供線索,或引起疑竇,家長便要多加關心,並查詢原由。學校也是防止學童變壞的重要防線,當學童成績差,經常缺課,應與家長聯絡,了解何事,必要時尋求社工跟進,避免心智未成熟的兒童一失足成千古恨。
https://hd.stheadline.com/news/columns/5/20220110/966052/專欄-社論-加強輔導女童-防墮-火坑

香港這富裕社會竟然會有雛妓集團操控少女賣淫?
社工在學校擔當著重要角色, 一旦發現有少女輟學, 就該積極跟進, 必要時報警求助。

教師是教人上街做黑暴
社工是負責虐待兒童的

工作並不包含輔導好有需要人士

引用:
原帖由 Perfect 於 2022-1-10 02:40 PM 發表
教師是教人上街做黑暴
社工是負責虐待兒童的

工作並不包含輔導好有需要人士
又係噃!
公帑真易賺, 香港賺得公帑的人, 都不乏禍國殃民者

最恐怖嘅係啲女仔係自願嘅。難聽講叫自甘墮落⋯⋯

引用:
原帖由 三碌木 於 2022-1-11 11:08 AM 發表
最恐怖嘅係啲女仔係自願嘅。難聽講叫自甘墮落⋯⋯
「德育及國民教育」被推倒的後果

老師教溶化巨腸
學生會有乜反應

引用:
原帖由 劉婕 於 2022-1-10 02:25 PM 發表
警方在尖沙嘴一個商住大廈搗破一個兒童色情場所,帶走兩名分別十三歲及十五歲的雛妓,正在追查,不排除或會有更多未成年少女參與賣淫。經營者涉以金錢及毒品誘使女童接客,行為令人髮指。而嫖客之中,包括醫生和金融業人士,他們犯下嚴重的刑事罪行,也反映社會部份人士道德淪亡。案件極為嚴重,向社會發出強烈的訊息,必須正視未成年少女的成長,各界給予更多輔導。

這個在鬧市中開設的淫竇,不法之徒透過社交平台宣傳有「 ...
趁後生 有本錢 就做生意 呢行食青春飯的

佢哋只係太早明白 呢個社會係金錢世界姐

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2022-1-14 03:26 AM 發表

趁後生 有本錢 就做生意 呢行食青春飯的

佢哋只係太早明白 呢個社會係金錢世界姐
不理性病有幾害人?

引用:
原帖由 劉婕 於 2022-1-14 09:07 AM 發表

不理性病有幾害人?
冇錢仲更加害人

係班藍屍先日日講命呀命呀 疫情好恐怖

吊你老母 冇工開 冇租交 冇糧出 冇錢比家用 仲講乜L野命呀? 

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2022-1-14 10:34 AM 發表

冇錢仲更加害人

係班藍屍先日日講命呀命呀 疫情好恐怖

吊你老母 冇工開 冇租交 冇糧出 冇錢比家用 仲講乜L野命呀? 
班仆街黃絲社工幫唔到你咩? 要個女十幾歲就出來賣淫俾家用? 冇其他工種可以做嗎?
定係有人心存僥倖搵快錢, 躺平等運到, 舒舒服服又有錢收?

別人有後生女去紥鐡, 搭棚, 送外賣.........香港人如果唔爛賭, 總不會走上絶路
https://taiwanfamily.com/100995

引用:
原帖由 劉婕 於 2022-1-14 10:41 AM 發表

班仆街黃絲社工幫唔到你咩? 要個女十幾歲就出來賣淫俾家用? 冇其他工種可以做嗎?
定係有人心存僥倖搵快錢, 躺平等運到, 舒舒服服又有錢收?

別人有後生女去紥鐡, 搭棚, 送外賣.........香港人如果唔爛賭, 總不會走上絶路
https://taiwanfamily.com/100995
去建興走轉 問下班講普通話嘅 點解咁後生落嚟香港做呢行先啦! 藍屍! 

港女只不過係融入大灣區之嘛

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2022-1-14 10:52 AM 發表

去建興走轉 問下班講普通話嘅 點解咁後生落嚟香港做呢行先啦! 藍屍! 

港女只不過係融入大灣區之嘛
咁就唔抵可憐!
在大灣區生活好醜都有間大屋住, 香港被黃畜搞到雞毛鴨血, 曱甴女才會賣淫, 因為在2019參與暴動, 怕被人清算唔敢搵社工。
明白晒

迫良為娼真係會有?

其實,好多人都未清醒嘅。

係一個超過10年前嘅不記名訪問,超過50% 少女,表示未夠16歲,已經有性行為。

教少女唔好入火坑??  好多覺得做吓愛無咩所謂,只要捉唔到就無事

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]