• 瀏覽: 3,304
  • 回覆: 24
高雄62歲顧姓男子疑拖欠合共20萬元新台幣(約5.64萬港元)的法事及金銀衣紙費用,遭到寺廟女宮主等人以棍棒、鐵槌活活打死。警方先後逮捕3名嫌犯,並依殺人罪移交高雄地檢署偵辦。

警方上周四上午接報,一名男子陳屍某個公園之內, 初步檢視發現死者左眼瘀青,身上有多處瘀傷,附近有一件沾血長袖外衣。警方翻查閉路電視後,3小時內,將57歲蔡女、66歲梁男及52歲魏男拘捕歸案。

嘩, 原來神界追數, 都係揾返黑幫方式喎.

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1797066/即時-中國-疑拖欠約5-64萬法事費用-台男遭廟主活活打死

以為最少有十八個天

附件

cephHN9Xfn6.jpg(16.9 KB)

証明呆灣人都唔係好相信呆灣法律可以解決欠債問題, 同涼瓜傑有共同價值 有時暴力可以解決問題

打死人係極之可惡, 不過法事可以唔做的, 就不會冇左條命

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-1-10 08:07 AM 發表
高雄62歲顧姓男子疑拖欠合共20萬元新台幣(約5.64萬港元)的法事及金銀衣紙費用,遭到寺廟女宮主等人以棍棒、鐵槌活活打死。警方先後逮捕3名嫌犯,並依殺人罪移交高雄地檢署偵辦。

警方上周四上午接報,一名男子陳屍某個公園之內, 初步檢視發現死者左眼瘀青,身上有多處瘀傷,附近有一件沾血長袖外衣。警方翻查閉路電視後,3小時內,將57歲蔡女、66歲梁男及52歲魏男拘捕歸案。

嘩, 原來 ...
樓主唔好亂講
唔關神界事
係人啫
分分鐘啲主持都係邪教
法事都係自編自導自演坑人入局

引用:
原帖由 s336990 於 2022-1-10 08:41 AM 發表

樓主唔好亂講
唔關神界事
係人啫
分分鐘啲主持都係邪教
法事都係自編自導自演坑人入局
但最後都可能用「神靈上身」去求情

台灣人真係迷信,邪教在台發揚光大!

引用:
原帖由 ar2man 於 2022-1-10 08:43 AM 發表

但最後都可能用「神靈上身」去求情
先總統蔣公時代直斥娘希匹!給我斃了!

引用:
原帖由 alvinm 於 2022-1-10 08:23 AM 發表
以為最少有十八個天
世事又俾星爺看透了

欠債還命,呆灣民間處事方式,陳同佳唔使去呆灣審,直接打死得啦

共產黨科學治國,台灣仍求神拜佛,抽省運籤!

無事嘅,係呆灣判刑後交罰款賠償金就可以走得

台灣台灣台灣台灣!!

免費幫佢做法事

法事唔比錢變自己做法事。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]