• 瀏覽: 2,570
  • 回覆: 40
[隱藏]
隨着「洪門宴」座上客之一、港台普通話台女員工楊子矜並非真正確診,當局指9時半前已離場的人風險較低,將會被撤銷檢疫令,可以



隨着「洪門宴」座上客之一、港台普通話台女員工楊子矜並非真正確診,當局指9時半前已離場的人風險較低,將會被撤銷檢疫令,可以離開竹篙灣。事件峰迴路轉下,連夜入營的部分高官及議員,包括警務處處長蕭澤頤、廉政專員白韞六、財經事務及庫務局局長許正宇等人預料將獲安排離開檢疫中心;至於民政事務局局長徐英偉,由於他逗留至當晚9時半後,故需繼續接受隔離。
而議員方面,除了陳仲尼、邱達根、陸瀚民及洪雯等4人,預計其他議員都可以離營,包括林琳、譚岳衡、林順潮、吳傑莊、霍啟剛、葛珮帆、郭玲麗、黎棟國、周文港、何君堯等人。
                                                爆疫事件撼動政壇,牽涉至少13名高官及20名議員,行政長官林鄭月娥昨晚(7日)發表聲明,指所有接受檢疫的官員不宜在檢疫期間繼續履行職務,須用其自身的假期檢疫,並指示署任及兼任安排,但隨着檢疫令撤銷,有關安排將全部不適用。


林鄭娥係馬後炮, 佢趁[洪門夜宴]呢鑊嘢大開殺戒, 誅滅九族, 為佢連任做勢做強.
幾個紀律部門的阿頭都要去集中營瞓碌架床, 真係柒出國際的笑話, 阿爺立即訓戒林鄭娥, 做嘢唔好去到咁盡, 林鄭娥收到指示就放人, 結束一場官場鬧劇.

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220108/bkn-20220108161305420-0108_00822_001.html



廢官知法犯法,理應重囚。


死雞撐飯蓋 


署任嗰條友以為今次有雙糧過肥年, 點知只可以署任半日.


[隱藏]
洗乜急呀,驗多幾次先啦,去工展都要驗4次

[ 本帖最後由 大添二 於 2022-1-8 06:20 PM 編輯 ]



露天齋行街,都要驗四次,佢地咁快走!


白溫六係阿爺提升做[國際防貪局主席], 呢條友以後要醒醒定定做人, 不要令阿爺蒙羞.


勇哥救全家


三七玩大咗
冇票了



[隱藏]
引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2022-1-8 06:20 PM 發表
白溫六係阿爺提升做[國際防貪局主席], 呢條友以後要醒醒定定做人, 不要令阿爺蒙羞.  
OMG,有呀爺睇,都仲要出去拉關係



林鄭娥的如意算盤係有殺冇賠, 拉鳩晒當晚[洪門夜宴]的人去集中營, 佢咁做係轉移民憤, 自己唔上身, 但依家係投降輸一半.


慘。班高官和富貴人士。同坐監差不多。

這些房間,老人家住差不多。這些上等人,跟本是受罪。

政府當敬老,考慮給他們自費到 W hotel 隔離。天寒地凍,免得死1,2個人,便麻煩。

[ 本帖最後由 think888 於 2022-1-8 06:38 PM 編輯 ]



嘩,明放生


急住放 林鄭尋晚電話肯定響唔停


[隱藏]
寧願檢多一個都好過檢少一個,
柒婆柒中柒,黃中黃,
唔係浪得虛名。



提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]