• 瀏覽: 65,494
  • 回覆: 493
  • 追帖: 1
+12
點解林鄭越黎越似菜桶 ?

引用:
原帖由 投機大師 於 2022-1-8 11:39 AM 發表
真系痴線,人地食飯都要罰,點解唔系帶薪隔離檢疫,要扣大假呢個懲罰簡直系太離譜。公開道歉已經系公務員最大懲罰,今次扣大假真系破壞懲罰體系
工無完大能哂!!!
小市民任擺佈!!!

徐生冇得連任了,YC+BC都用盡方法,拖埋林鄭落水,下屆特首戰正式開始

唔好搞錯,係即時炒魷,唔系研判什么

引用:
原帖由 eleven1a 於 2022-1-8 11:40 AM 發表
歸根究底
香港有今日疫情再爆發環境,政府真係責無旁貸。一間高危既運輸公司,可以走法例罅隙,不顧防疫重要性,客機去貨機返既一個「匪夷所思」既政策,縮減隔離日子,容許外地貨機人員回港後,冇檢測,可以直接返屋企去自律隔離三日,在家隔離但又可以外出兩小時?這政策本身已經絕對會出事
還有隔離期間可以同家人同住一個單位,家人同住都有潛在風險,如果傳染咗俾家人,家人又會再傳播開去,唔係咁簡單道理政府都唔識。 ...
有得你叫工無完!!!
總之出事都冇事!!!
小市民埋單就得!!!

個朶臭咗, 應該冇得留低, 仲好有可能賴野。

使唔使匯報中央處罰洪為民呢件大漢奸

引用:
原帖由 CHS1 於 2022-1-8 11:22 AM 發表
問題係你冇明確規例禁止人哋出席吖嘛。啲政策唔清唔楚叫人點跟呢。
自己睇

附件

64E62FF1-03C5-4BEA-9001-CBBE56A30560.png(1.12 MB)

引用:
原帖由 勁蠢人一名 於 2022-1-8 11:35 AM 發表

淋病如何正視佢嗰句“滴水不漏”?佢都冇,我只見到,國泰泵水,流水“空少空姐,客機去貨機返”!只見到國泰高層荷包“摘水不漏”唔𤅕負責,只見到高官,建制派,大人,富商“滴水不漏”嘅包荷!咁多年年年制定公司政策肥上瘦下!有乜野事就cut前線人工cut人!仲大講唔炒你都算係咁~!
一早講左!

而家冇得推贓去犯民同外國勢力做藉口!
成班癈官奸商妖棍現哂形!

引用:
原帖由 JoeSenior123 於 2022-1-8 10:54 AM 發表

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20220107/556267095042560000621735.jpeg/yHuT2tBo93jvp7_5uRDGV0Vn9ygr-8fsrbT0kK209JA

政府多名高官周一(3日)出席港區人大代表洪為民的生日派對,及後發現有出席者確診,涉事官員需要到竹篙灣強制檢疫。行政長官林鄭月娥昨日(7日)晚上發表聲 ...
一哥都有去

引用:
原帖由 CHS1 於 2022-1-8 11:22 AM 發表
問題係你冇明確規例禁止人哋出席吖嘛。啲政策唔清唔楚叫人點跟呢。
你再看看流出來的party相, 你就知道機乎所有去這party都犯規!

太年輕了就位高權重,智商還沒成熟

點處分?
應該向公眾交代!!

唔好話扣500蚊約滿酬金嗰啲呀⋯⋯大佬

引用:
原帖由 JoeSenior123 於 2022-1-8 10:54 AM 發表

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20220107/556267095042560000621735.jpeg/yHuT2tBo93jvp7_5uRDGV0Vn9ygr-8fsrbT0kK209JA

政府多名高官周一(3日)出席港區人大代表洪為民的生日派對,及後發現有出席者確診,涉事官員需要到竹篙灣強制檢疫。行政長官林鄭月娥昨日(7日)晚上發表聲 ...
落鑊啦!

引用:
原帖由 投機大師 於 8-1-2022 11:39 AM 發表
真系痴線,人地食飯都要罰,點解唔系帶薪隔離檢疫,要扣大假呢個懲罰簡直系太離譜。公開道歉已經系公務員最大懲罰,今次扣大假真系破壞懲罰體系
咁即係林鄭講錯? 冤枉d高官/議員 ?
真係慘豬豬!
扣假道歉最大懲罰
咁國泰職員咁跟住扣假道歉囉
咁簡單 咪破壞懲罰體系啦!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]