• 瀏覽: 1,389
  • 回覆: 15
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 74x 於 2022-1-8 04:26 AM 發表
「洪門宴」爆疫震驚全城,新一年衰到貼地。繼香港廠商聯合會青年委員會委員王詩雅確診後,選委洪為民的生日派對再多一人染疫,患...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220108/photo/bkn-20220108033052656-0108_00822_001_01b.jpg?20220108033333

洪門宴揭開特首選戰搶位序幕

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220108/mobile/bkn-20220108033052656-0108_00822_001.html
林鄭可能都要去隔離

提示: 違規內容已被屏蔽
香港果然係五光十色 夜夜笙歌

港大有教授經常鼓吹與病毒共存,係咪教壞人。佢地係味聽咗教授講。

有危便有機
今次Omicron其實係一個好好爭取表現嘅機會
有充足理由可以推行健康碼
自動追蹤再加上全民檢測
在參考國內環閉式管理航空機組人員
其實可以好快搞掂
千年難得一遇嘅機會
可以比特區政府同中央交功課
證明香港特區抗疫嘅成果同埋爭取通關   

但係由國泰免檢風波 望月樓事件 洪門宴
搞到今日都仲係冇乜做過咩實際行動
只不過係頭痛醫頭 腳痛醫腳
強制檢測都只係每幢樓咁搞
安心出行又係廢嘅
其他高風險地方仲係要靠市民自律去檢測
大家係自律嘅就唔會搞到今日咁
真係 唉

有副手頂住, 冇事嘅.

毫無政治智慧的高官們; 染疫死了一點也不可惜!

引用:
原帖由 74x 於 2022-1-8 04:33 AM 發表

佢唔會,佢都無朋友
七婆已自我隔離於人世

🈶️飛機打到唔打咩
班野佬屍冇得J阿boris開始會飲灑除罩 忍得辛苦㗎

2019年黑暴時期仲危機過今日, 岸能九九。

引用:
原帖由 goaheadman2300 於 2022-1-8 08:43 AM 發表
2019年黑暴時期仲危機過今日, 岸能九九。
剛剛過去的聖誕節,警員在街上巡邏時還是穿著防彈背心,防範孤狼式襲擊。

政府紀律部隊的高官及政要,被棄於孤島(竹篙灣檢疫中心),離群獨居,冇人冇物,叫天不應,叫地不聞,可能會出現極其嚴重的保安漏洞,稍一不慎,可能會出大事!

引用:
原帖由 banjo. 於 2022-1-8 08:23 AM 發表
有副手頂住, 冇事嘅.
個局長廢既,冇乜所謂,做實野係部門,冇左佢地,運作仲暢順,高效率

好多傳媒宜家間接幫柒頭婆轉移視線,明明係柒婆俾機組人員特權,搞到病毒襲港。明明過去幾星期香港巿民搞左過百場宴會,過萬人流都無事,無啦啦又點會爆疫,宜家件柒婆明顯搵炮灰黎轉移視線。

引用:
原帖由 bbu2 於 2022-1-8 08:48 AM 發表

剛剛過去的聖誕節,警員在街上巡邏時還是穿著防彈背心,防範孤狼式襲擊。

政府紀律部隊的高官及政要,被棄於孤獨(竹篙灣檢疫中心),離群獨居,冇人冇物,叫天不應,叫地不聞,可能會出現極其嚴重的保安漏洞,稍一不慎,可能會出大事!
原來警察咁驚被襲擊架,我係普通市民出面好太平禾,驚乜?
不如每條街放部裝甲車啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]