• 瀏覽: 65,022
  • 回覆: 219
今(7日)晨9時05分,九龍城衙前圍道及獅子石道交界一間藥房,一名女職員回來開舖,赫見姓吳(55歲)男僱主在藥房內用尼龍繩上吊,連忙報警求助,

做老闆多數嬌生慣養 有成班伙記養 唔肯馬死落地行

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/突發/721198/珍惜生命-九龍城藥房老闆自縊亡-業界指疫下生意難做

rip,唸唔通嘅朋友多d搵人開解
世界沒有大不了

藥房多數靠自由行,今次又攬炒成功

引用:
原帖由 siuroy123 於 2022-1-7 12:33 PM 發表
今(7日)晨9時05分,九龍城衙前圍道及獅子石道交界一間藥房,一名女職員回來開舖,赫見姓吳(55歲)男僱主在藥房內用尼龍繩上吊,連忙報警求助,

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20220107/556075776907153408176405.jpeg/518AEGh4Ku2hcuw9-q2yr9TNmhVrXDDYU7qTQ1O6k0M?v=w1280r16_9
做老闆大部份都辛苦個員工,包括身心。

周圍都請洗碗, 使L吊頸咩.

引用:
原帖由 banjo. 於 2022-1-7 12:41 PM 發表
周圍都請洗碗, 使L吊頸咩.
成世人都係點人做嘢 點會願意俾人點返轉頭

RIP
但九龍城一向不是內地自由行旅客到訪之區。
反而疫情下,本地居民買抗疫用品及衛生用品多咗。

結束營業咪算囉,唔使死嘅。

引用:
原帖由 siuroy123 於 2022-1-7 12:44 PM 發表

永遠是放不下。
除非欠貴利,否則香港又有老破。
只是放不下身份。

引用:
原帖由 siuroy123 於 2022-1-7 12:44 發表

咁就真係幫佢唔到喇.

阿so講完,即中。

好學5學學討五.....

有藥5攞嚟食~~

做藥房生意嘅,好多都發過豬頭,我識得嘅樓都買幾層啦,點會生意難做,乜嘢業界呀,唔好亂講嘢啦

引用:
原帖由 Peter_H 於 2022-1-7 12:47 PM 發表
好景時去咗邊?買了港股?
尾股

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]