• 瀏覽: 2,986
  • 回覆: 22
朝鮮官媒朝中社周四(6日)報道,指朝鮮周三試射的是高超音速導彈(圖),彈頭從火箭推進器分離後橫向飛行120公里,並「精準命中」700公里外的目標,又指試射驗證飛行控制等組件的性能及冬天運作的能力。今次是朝鮮繼去年9月以來再試射高超音速導彈,美國、日本及韓國發聲明譴責。

尾國都氣瘋了!我們尾國都未試射成功,你朝鮮窮得叮噹響都搞得掂? !這太不科學了!譴責!

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/pns/國際/article/20220107/s00014/1641494292536/朝鮮試射高超音速導彈-稱命中700公里外目標

唔相信朝鮮有此技術,估計係有別國提供裝備讓朝鮮試射來威嚇西方國家。

黃尸亦氣瘋了,都潛水了不敢回樓主的主題

金仔想射老尾

引用:
原帖由 戚鉅之 於 2022-1-7 09:50 AM 發表
唔相信朝鮮有此技術,估計係有別國提供裝備讓朝鮮試射來威嚇西方國家。
你憑乜唔信人地有呢個技術? 跌落地執炸沙?

高超音速應該無防禦系統攔截到。
咁日笨同呆呆仲有泡菜交啲保護費咪白交

引用:
原帖由 戚鉅之 於 2022-1-7 09:50 AM 發表
不能抹殺呢個可能

呢d咁新高科技,全球都唔知有冇兩個

引用:
原帖由 johnlong18 於 2022-1-7 09:45 AM 發表
朝鮮官媒朝中社周四(6日)報道,指朝鮮周三試射的是高超音速導彈(圖),彈頭從火箭推進器分離後橫向飛行120公里,並「精準命中」700公里外的目標,又指試射驗證飛行控制等組件的性能及冬天運作的能力。今次是朝鮮繼去年9月以來再試射高超音速導彈,美國、日本及韓國發聲明譴責。

https://fs.mingpao.com/pns/20220107/s00060/e72f03beff0ce9260ebfdd5a4d4c571f.jpg
金仔話日本仔以後D保護費比我得了

你班西方邪惡軸心,想玩死崛起的東方巨龍,你識玩聯合圍堵,巨龍唔識咩,比你玩得更好。

其實北韓有更強武裝只會引起亞太地緣緊張,美國遠在美洲,根本唔太在意,日韓只會更靠攏美國,我唔覺得亞洲人有乜理由開心

係咪用左北斗導航所以搞成咁

引用:
原帖由 宿花間@@ 於 2022-1-7 10:24 AM 發表
其實北韓有更強武裝只會引起亞太地緣緊張,美國遠在美洲,根本唔太在意,日韓只會更靠攏美國,我唔覺得亞洲人有乜理由開心
睇注亞洲被歐美操弄,唔通亞洲人會開心咩?

引用:
原帖由 az222 於 2022-1-7 10:37 AM 發表

睇注亞洲被歐美操弄,唔通亞洲人會開心咩?
人傻真係無藥醫,地區問題如果係協商解決咪可以完全將歐美擠壓出亞洲,軍事緊張只會令亞洲國家更不互信,國家是沒有朋友的,你周邊國家武力越強你越唔安全,美國永遠唔俾機會加拿大等周邊國家有強勁既武裝力量

引用:
原帖由 宿花間@@ 於 2022-1-7 12:19 PM 發表

人傻真係無藥醫,地區問題如果係協商解決咪可以完全將歐美擠壓出亞洲,軍事緊張只會令亞洲國家更不互信,國家是沒有朋友的,你周邊國家武力越強你越唔安全,美國永遠唔俾機會加拿大等周邊國家有強勁既武裝力量
人蠢真係無藥醫,乜原來亞洲國家畀歐美操弄會開心㗎?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]