• 瀏覽: 3,499
  • 回覆: 15
Omicron變種病毒來勢洶洶,澳門新冠病毒感染應變協調中心昨日(5日)深夜宣布,為減少新冠病毒對澳門公共衞生的風險,衞生局根據當地法例,自周日(9日)凌晨零時起至本月23日晚上11時59分期間,禁止民用飛機由中國內地以外地區搭載乘客前來澳門。此一要求不妨礙其他防疫要求。

澳門政府做事果斷,呢方面黃鄭政府連挽鞋都無資格

新聞來源連結:

https://m.dotdotnews.com/s/20220 ... b0576e9f837e61.html

真快手
但香港

引用:
原帖由 silverseven 於 2022-1-6 09:25 AM 發表
真快手
但香港
林鄭嚴厲,嚴肅,嚴謹地訓斥國太。
國太心諗,超!又係你批免檢免隔,關久我事呀。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2022-1-6 09:49 AM 發表

林鄭嚴厲,嚴肅,嚴謹地訓斥國太。
國太心諗,超!又係你批免檢免隔,關久我事呀。
大廈清潔工有後門鎖匙就可以隨便放人入嚟咩?清潔工心諗,超!又係你畀條鎖匙我嘅,關久我事呀。

香港點同澳門呢
澳門做乜決策都無人反對無傳媒乜乜物物
如果,香港都話禁非內地客機入境
之後呢班香港人及傳媒齊齊鬧政府無情,唔比香港人返黎之類
到時又係香港政府食唒

引用:
原帖由 apmichael 於 2022-1-6 09:57 AM 發表

大廈清潔工有後門鎖匙就可以隨便放人入嚟咩?清潔工心諗,超!又係你畀條鎖匙我嘅,關久我事呀。
咪批埋佢鐘意攞乜就攞乜咩!

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2022-1-6 10:03 AM 發表
香港點同澳門呢
澳門做乜決策都無人反對無傳媒乜乜物物
如果,香港都話禁非內地客機入境
之後呢班香港人及傳媒齊齊鬧政府無情,唔比香港人返黎之類
到時又係香港政府食唒
咁橫掂政府點做都話俾人鬧,咁就不如絕D,同澳門睇齊啦,一於唔俾非內地客機黎港啦。

引用:
原帖由 fukyellowobject 於 2022-1-6 09:14 AM 發表
Omicron變種病毒來勢洶洶,澳門新冠病毒感染應變協調中心昨日(5日)深夜宣布,為減少新冠病毒對澳門公共衞生的風險,衞生局根據當地法例,自周日(9日)凌晨零時起至本月23日晚上11時59分期間,禁止民用飛機由中國內地以外地區搭載乘客前來澳門。此一要求不妨礙其他防疫要求。

https://dw-media.dotdotnews.com/dams/product/image/202201/06/61d63a9ce4b05b0b57d3b51a1.jpg
七婆是無間地獄使唔使者

馬交有乜所謂?馬交的複必泰,都是香
港幫手。馬交封得爽,風險就是香港咩

引用:
原帖由 fukyellowobject 於 2022-1-6 09:14 AM 發表

https://dw-media.dotdotnews.com/dams/product/image/202201/06/61d63a9ce4b05b0b57d3b51a1.jpg
係, 而家真係無得反博, 之前就可以賴有反對派係議會搞搞震, 搞到政府做唔到野
但而家開始成個政府都佢地話晒事, 但一樣係做唔到有用既野,
決策人絕對係責無旁貸

引用:
原帖由 xshellsolong 於 2022-1-6 10:41 AM 發表

係, 而家真係無得反博, 之前就可以賴有反對派係議會搞搞震, 搞到政府做唔到野
決策人絕對係責無旁貸
你係同邊個政府比香港政府做唔到嘢?英美澳加政府?還是歐洲國家政府?

兩星期,
睇下頂到幾耐。

引用:
原帖由 xshellsolong 於 2022-1-6 10:41 AM 發表

決策人絕對係責無旁貸
所以而家現曬形,根本就係佢嘅無能,再加上做乜嘢都只係為咗自己嘅利益,完全唔會理過香港人嘅福祉。仲有呢班前朝遺臣,根本承襲哂大英帝國嘅雜性,施政係行焦土政策,走嘅時候一定留低最大嘅問題比下一手,最緊要係下手搞唔掂就可以轉移視線。同而家大陸官員嘅自己問題自己解決,自己發展自己完成嘅做法完全係唔同。

即是澳門也禁止香港人入境,如果相反,明明澳門不是經常有新增武漢肺炎確診個案,甚至所有人已康復,為何由澳門入境香港,不用回港易也需隔離?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]