• 瀏覽: 2,989
  • 回覆: 18
+2
政府預告「疫苗氣泡」2月底將擴展至所有食肆和其他處所,有報道指政府將研更新「安心出行」功能,以方便食肆前線員工檢查食客針卡。

政府再繼續豁免檢疫, 繼續買人情, 繼續同大機構互相包庇, 就算再做幾多花巧嘢, 對防疫嚟講, 都係冇作用, 第三波同今次已經係一個好例子, 同埋而家打唔打針都係一樣, 六點後, 齊齊屋企食, 仲點樣去食肆呀?

新聞來源連結:
https://www.bastillepost.com/hongkong/article/9936076-疫苗氣泡|傳政府更新「安心出行」-助餐廳查食客/

引用:
原帖由 caorenjie 於 2022-1-6 06:14 AM 發表

….
人地國內就唔同呀, 講到防疫, 天皇都冇情講, 豁免檢疫更加唔使諗, 有100分嘅功課香港政府唔去抄, 重買人情搞埋的豁免檢疫, 而家就無辜市民齊齊埋單, 重覆又重覆!!

通關再添波折。

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-1-6 05:47 AM 發表
政府預告「疫苗氣泡」2月底將擴展至所有食肆和其他處所,有報道指政府將研更新「安心出行」功能,以方便食肆前線員工檢查食客針卡。

https://media-proc.bastillepost.com/wp-content/uploads/hongkong/2022/01/facebook_704x369__2022010510500756120.jpg

政府再繼續豁免檢疫, 繼續買人情, 繼續同 ...
踢一腳,做一步,呢啲咪係英式公務員制度下嘅叻囉。

好心就一步到位完善「安心出行」啦

引用:
原帖由 caorenjie 於 2022-1-6 06:14 AM 發表

….
高尚港人永遠唔會學別人嘅優點,因為以為自己係最勁。

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2022-1-6 06:42 AM 發表

踢一腳,做一步,呢啲咪係英式公務員制度下嘅叻囉。

好心就一步到位完善「安心出行」啦
如果係國內, 咁樣搞到一鑊泡, 一早落左台啦。

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-1-6 06:46 AM 發表

如果係國內, 咁樣搞到一鑊泡, 一早落左台啦。
我就係唔明,自己唔識搞,搞唔好。咪抄做得好,咁咪得囉。
仲以為自己係高人一等,真係唔明佢係度搞乜?

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2022-1-6 06:55 AM 發表

我就係唔明,自己唔識搞,搞唔好。咪抄做得好,咁咪得囉。
仲以為自己係高人一等,真係唔明佢係度搞乜?
最慘就係, 好似上次全民檢測咁, 國內派晒人落嚟幫手, 有咁強大嘅後盾政府唔識去利用, 反而自己搞埋的豁免檢疫, 買人情比的商家佬, 而家搞到一鑊泡, 結果又係無辜市民承受晒。

傳聞可能係真.

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-1-6 05:47 AM 發表

https://media-proc.bastillepost.com/wp-content/uploads/hongkong/2022/01/facebook_704x369__2022010510500756120.jpg

政府再繼續豁免檢疫, 繼續買人情, 繼續同 ...
防疫是由習總書記親自部署丶親自指揮
我們十四億人有信心
閣下不去當義工幫忙也算,還經常說三道四,給黨給國家給香港拖后腿,有何居心

引用:
原帖由 lovecpc 於 2022-1-6 08:38 AM 發表

防疫是由習總書記親自部署丶親自指揮
我們十四億人有信心
閣下不去當義工幫忙也算,還經常說三道四,給黨給國家給香港拖后腿,有何居心
冇錯, 國內防疫真係做得好好, 完全冇人情講, 更加唔會有豁免檢疫呢的低級錯誤, 點解香港唔好好向國內學習, 自己走去自把自為?

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-1-6 06:17 AM 發表

人地國內就唔同呀, 講到防疫, 天皇都冇情講, 豁免檢疫更加唔使諗, 有100分嘅功課香港政府唔去抄, 重買人情搞埋的豁免檢疫, 而家就無辜市民齊齊埋單, 重覆又重覆!!
要學內地官員
暗黃AO覺得好冇面

轉色米得囉,紅黃綠

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-1-6 08:46 AM 發表

冇錯, 國內防疫真係做得好好, 完全冇人情講, 更加唔會有豁免檢疫呢的低級錯誤, 點解香港唔好好向國內學習, 自己走去自把自為?
閣下是GD嗎?
他們香港一樣是一國下,當然是由習總書記親自指揮親自部署,
我們十四億人很滿意

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]