• 瀏覽: 4,045
  • 回覆: 24
大帽山發生交通意外,今日(4日)傍晚6時許,一輛電單車沿荃錦公路往石崗方向行駛,至近甲龍時突然有一隻野豬衝出路面,電單車躲避不及迎頭撞上,鐵騎士及車上一名小孩人仰車翻,雙雙倒地受傷,途經熱心司機見狀報警,野豬則逃去無蹤。救護員接報到場,兩人手腳擦傷,經包紮後送院檢查,警方正調查意外原因。

廣州軒話野豬係朋友,你唔撩九佢,佢唔會攻擊你嘅

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220104/bkn-20220104195354243-0104_00822_001.html

野豬🐗關注組

殺豬大條道理!

引用:
原帖由 st105 於 2022-1-4 09:15 PM 發表
野豬🐗關注組
架電單車唔係嗰度出現野豬就唔會撞到喇仲要告個電單車司機添

引用:
原帖由 錢太多4 於 2022-1-4 09:09 PM 發表
大帽山發生交通意外,今日(4日)傍晚6時許,一輛電單車沿荃錦公路往石崗方向行駛,至近甲龍時突然有一隻野豬衝出路面,電單車躲避不及迎頭撞上,鐵騎士及車上一名小孩人仰車翻,雙雙倒地受傷,途經熱心司機見狀報警,野豬則逃去無蹤。救護員接報到場,兩人手腳擦傷,經包紮後送院檢查,警方正調查意外原因。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220104/photo/bkn-20220104195354243-0104_00822_001_01b.jpg?20220104203607
廣州軒演唱會揾野豬做嘉賓

引用:
原帖由 st105 於 2022-1-4 09:15 PM 發表
野豬🐗關注組
用西瓜啦🤔🤔

連登及FB一眾黃撚聲都唔敢出
帖都唔post,依家名乎其實豬隊友 
成班炒撚晒車

野豬關注組死左去邊

好在2個人吾死得!要劏野豬還神!

阿梅又出嚟了
七軒

引用:
原帖由 古朗 於 2022-1-4 09:16 PM 發表
殺豬大條道理!
應該恢復「野豬🐗狩獵隊」!

關注組唔跳出黎講兩句呀。

甘中意野豬果班買撻地絕育圈養啦,可以收入場費參觀!又可以維持一定數量,其他果D見一只捉一只,人道毀滅吧!又話姐有無公司做本地土產野生豬肉乾,都係一門大生意。

又係野豬周山跑嘅事物。

野豬關注組死撚咗去邊

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]