• 瀏覽: 12,175
  • 回覆: 49
引用:
原帖由 2013gundam 於 2022-1-4 11:33 AM 發表
我只係想知道邊度搵證據
40年前, 相信唯一的是口講就是證據

引用:
原帖由 ooqq3 於 2022-1-4 11:47 AM 發表
點解40 年後先講
係咪近排要爭家族遺產,除去一人
連被告都諗唔到呢啲疑點為自己打甩反而你諗到,師兄唔做大狀嘥晒

40年前仲記得清楚

引用:
原帖由 肥仔0138 於 2022-1-4 11:30 AM 發表
40年前發生, 40年後至報警?
仲有一開三(件)

真係耐人尋味囉

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20220104/_2022010411212878700_popup.jpg

40年前年僅7歲至11歲的3姊妹,在父親漁船上遭表叔性侵,陪審團早前裁定表叔4項非禮及1項強姦罪成,辯方今在高等法院為被告求情時指,被告工作 ...
做咗衰嘢真係點都走唔甩

表叔愛錫表姪女, 乏性別界線教育犯錯

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2022-1-4 04:11 PM 發表

做咗衰嘢真係點都走唔甩
如果同錢有關...應該係老屈

感覺唔洗證據就可以告得入,好兒戲咁 ,所以都係唔好同親戚朋友果D仔女玩,唔好幫佢地照顧小朋友,如果唔係一個唔好彩,幾十年後告你非禮就一身蟻了………

引用:
原帖由 肥仔0138 於 2022-1-4 11:30 AM 發表
40年前發生, 40年後至報警?
仲有一開三(件)

真係耐人尋味囉

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20220104/_2022010411212878700_popup.jpg

40年前年僅7歲至11歲的3姊妹,在父親漁船上遭表叔性侵,陪審團早前裁定表叔4項非禮及1項強姦罪成,辯方今在高等法院為被告求情時指,被告工作 ...
老了才告?

引用:
原帖由 2013gundam 於 2022-1-4 11:33 AM 發表
我只係想知道邊度搵證據
陪審團都只係普通人,只要咁啱4個以上都係會同情受害人同相信佢哋嘅證供,咁佢哋裁定有罪,個法官都要判有罪。
呢個都係現行法律制度嘅一個bug,但因為一直冇其他更好嘅制度去取替,所以都冇辦法。

40年前,受害人先得7-11歲!點報警?

引用:
原帖由 lai-ken 於 2022-1-4 05:47 PM 發表

陪審團都只係普通人,只要咁啱4個以上都係會同情受害人同相信佢哋嘅證供,咁佢哋裁定有罪,個法官都要判有罪。
呢個都係現行法律制度嘅一個bug,但因為一直冇其他更好嘅制度去取替,所以都冇辦法。
7-11歲根本未有性觀念,所以唔存在陪審團是否濫情嘅問題,搞咗細路就係搞咗。

引用:
原帖由 無盡奔馳的烈車 於 2022-1-5 01:14 AM 發表

7-11歲根本未有性觀念,所以唔存在陪審團是否濫情嘅問題,搞咗細路就係搞咗。
點會唔存在濫情,或多或少一定有,40年前嘅事,喺冇其他證供只係靠幾個人嘅供詞去裁定。

引用:
原帖由 花生之友 於 2022-1-4 03:46 PM 發表

連被告都諗唔到呢啲疑點為自己打甩反而你諗到,師兄唔做大狀嘥晒
我並唔係鼓勵性侵
但宜家D 女人都真係好古惑
你睇之前都有兩單老屈打甩左
張家輝都有講, D 女人好古惑, 日日稔點殺D 男人

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2022-1-4 04:02 PM 發表
40年前仲記得清楚
你一定仲係青頭仔

官邏輯真奇怪,乜性侵有自願

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]