• 瀏覽: 12,129
  • 回覆: 49
40年後都入到罪? 除非被告自己認 如果唔係應該好難入到

「辯方指被告有大腸息肉及耳嗚等問題,陳官反駁此類疾病懲教署可提供適合治療」

咪就係, 之前大把老作呢度病果度病, 又咩過度活躍症、 亞氏保加、抑鬱、創傷後遺、自閉、cancer, 千奇百怪, 個個唔想找數, 根本一句判坐監幫你醫埋就得啦

好奇點樣告得入, 環境證供又冇, 證據都幾十年

引用:
原帖由 liuche01 於 2022-1-4 12:25 PM 發表
「辯方指被告有大腸息肉及耳嗚等問題,陳官反駁此類疾病懲教署可提供適合治療」

咪就係, 之前大把老作呢度病果度病, 又咩過度活躍症、 亞氏保加、抑鬱、創傷後遺、自閉、cancer, 千奇百怪, 個個唔想找數, 根本一句判坐監幫你醫埋就得啦
仲有揾神醫話有腦瘤

40年前咩證據都好難搵的....

引用:
原帖由 hoikin_hk 於 2022-1-4 11:58 AM 發表
所以係香港, 女人要整死你, 用把口就得....
無証無據, 通常疑點歸被告, 除左非禮強姦..

當然我不排除個表叔真係禽獸.
個表叔心虛全部招認咪入到罪囉

40年?口同鼻拗咋喎!

可能被告自己承認

引用:
原帖由 肥仔0138 於 2022-1-4 11:30 AM 發表
40年前發生, 40年後至報警?
仲有一開三(件)

真係耐人尋味囉

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20220104/_2022010411212878700_popup.jpg

40年前年僅7歲至11歲的3姊妹,在父親漁船上遭表叔性侵,陪審團早前裁定表叔4項非禮及1項強姦罪成,辯方今在高等法院為被告求情時指,被告工作 ...
真正鹹豐年案件😆

引用:
原帖由 2013gundam 於 2022-1-4 11:33 AM 發表
我只係想知道邊度搵證據
我估係三位事主的口供,
親朋戚友的看法,

及被告的被捕後反應程度~

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-1-4 12:34 PM 發表

個表叔心虛全部招認咪入到罪囉
你要搞清楚認罪同罪成有咩分別, 如果佢招認就唔使審啦

引用:
原帖由 2013gundam 於 2022-1-4 11:33 AM 發表
我只係想知道邊度搵證據
船上有精蟲!

引用:
原帖由 賭爸 於 2022-1-4 12:06 PM 發表

你被性侵
難道為對方洩慾
法庭判決你又唔唔
係要鑽空子
想埋69式
40年後至告? 會唔會好有問題呢?

引用:
原帖由 liuche01 於 2022-1-4 12:25 PM 發表

所以我先知腦癌原來好易醫好,陳熟莊有辦你睇

引用:
原帖由 hehaha2010 於 2022-1-4 02:06 PM 發表

所以我先知腦癌原來好易醫好,陳熟莊有辦你睇
唔洗戒酒添

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]