• 瀏覽: 9,204
  • 回覆: 34
+2
【本報訊】台灣殺人案疑犯陳同佳仍未赴台自首,一直協助他的聖公會教省秘書長、議員管浩鳴昨表示,會繼續跟進陳同佳一案,但指現時的情況頗特別,形容「求坐監都求得幾辛苦」,暫時亦未有任何方法。管又稱如果陳同佳願意自首,會做他的同行者,希望他能夠為自己的錯誤負責任..........

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/content/要聞港聞/odn-20220104-0104_00176_208/談陳同佳仍未赴台自首--管浩鳴:求坐監求得幾辛苦

自首求刑都不被允許,陳同佳一案恐怕要成為法律界中,所鮮見一大案例。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2022-1-4 05:22 AM 發表
【本報訊】台灣殺人案疑犯陳同佳仍未赴台自首,一直協助他的聖公會教省秘書長、議員管浩鳴昨表示,會繼續跟進陳同佳一案,但指現時的情況頗特別,形容「求坐監都求得幾辛苦」,暫時亦未有任何方法。管又稱如果陳同佳願意自首,會做他的同行者,希望他能夠為自己的錯誤負責任..........

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/content/要聞港聞/odn-20220104-0104_00176_208/談陳同佳仍未赴台自首--管浩鳴:求坐監求得幾辛苦
管浩鳴呢啲邪教人士擺明詐詐帝做唔到嘢放生陳同佳啦🤷🏼‍♂️仲要選佢做立法會議員🤷🏼‍♂️佢邪教嚟㗎🤷🏼‍♂️🖕

講L埋D風涼話條L漾。

台灣政治凌駕法律

求坐監,唔係求比人打靶

PK老母淫蕩女

求仁居然係唔得仁.

利用完畢,有糧支就唔關佢事了

台灣玩香港

引用:
原帖由 封樓盲俠花滿樓 於 2022-1-4 05:38 AM 發表

管浩鳴呢啲邪教人士擺明詐詐帝做唔到嘢放生陳同佳啦🤷🏼‍♂️仲要選佢做立法會議員🤷🏼‍♂️佢邪教嚟㗎🤷🏼‍♂️🖕
係政治利益下,蔡政府不作為玩搬龍門,唔知關其他人乜嘢事?

偷渡去

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-1-4 09:09 AM 發表
台灣玩香港
因為咁樣台灣黑心搞香港,所以我而家極度討厭台灣人

其實而家民屁黨做乜謊島人都選佢架喇, 唔使搞香港啦. 收個犯啦.

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2022-1-4 06:31 AM 發表
台灣政治凌駕法律
台灣係中國領土嘅一部分,點解和港政府唔直接叫中央政府下令台灣省處理事件?

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2022-1-4 09:13 AM 發表

係政治利益下,蔡政府不作為玩搬龍門,唔知關其他人乜嘢事?

只有一個中國,你話係“蔡政府”係咪想分裂國土?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]