• 瀏覽: 8,455
  • 回覆: 128
中共實施一國兩制下的香港,暴徒尚且可以咁放肆。相反連登暴徒橫行下的香港,香港人連發聲表達不同意見都唔得。佢地所講民主自由,大家心照啦,黃衛兵。
乜架仔人面識別技術好勁嘅咩

引用:
原帖由 aj4577 於 2022-1-3 09:48 PM 發表
X999999999999999999

冇人邀請你~又話外交抵制~...冇人用你既技術~又話出囗限制~物似主人形~日笨做狗做到狗主上身...

中國要你日笨AI人臉識別技術托咩??

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2022-1-3 09:44 PM 發表
媒周一(3日)引述消息人士報道,日本政府決定推出新的出口限制措施,限制部分先進技術流出海外,以免被利用於監控民眾等嚴重侵害人權的行為,疑針對中國。

相關人士表示,日本將與美國等理念相近的國家合作,對使用人工智能(AI)的監控鏡頭、人臉識別裝置等高科技輸出到外國設限。日本政府認為,要阻止這些技術被用作侵犯人權,有必要與國際展開新合作,同時在多個國家引入相關規定。

報道提到,中國被指控利用AI等 ...
內地大城市新屋苑,已經用緊人臉辨識入大廈

引用:
原帖由 aj4577 於 2022-1-3 09:48 PM 發表
日本呢方面真係厲害啦!睇下啲av女優,係香港個個都知佢叫乜名!🤭

商湯的AI算法領先緊世界5-10年,唔系講笑

日本仔的算法??算吧啦

中國軟件技術已經很先進,尤其係AI領域。只係一班鴕鳥自己呃自己話睇唔到。

日本科技落後

日本做乜要整咁勁嘅人面識別,係咪想監控國民?

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2022-1-3 09:44 PM 發表
媒周一(3日)引述消息人士報道,日本政府決定推出新的出口限制措施,限制部分先進技術流出海外,以免被利用於監控民眾等嚴重侵害人權的行為,疑針對中國。

相關人士表示,日本將與美國等理念相近的國家合作,對使用人工智能(AI)的監控鏡頭、人臉識別裝置等高科技輸出到外國設限。日本政府認為,要阻止這些技術被用作侵犯人權,有必要與國際展開新合作,同時在多個國家引入相關規定。

報道提到,中國被指控利用AI等 ...
駛能用你架仔野咩, 岸那九九既。

引用:
講定先,埋個伏筆。
以後偷竊了中國技術后,可以自稱是自己研發的。

大陸洗鬼用外國果D識別技術咩
外國好井底, 真係唔知大陸而家監控科技有幾high.
好似十幾年前北京奧運時, 訪問鬼佬, 仲以為中國仲係著緊清裝。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]