• 瀏覽: 23,572
  • 回覆: 284
+10
Omicron流入社區,「望月樓」餐廳群組進一步擴大,政府昨晚(1日)連封三區,食物及衞生局局長陳肇始今日(2日)表示,現已到社區傳播「臨界點」,

感到擔心。。。。擔心有乜用? 政府一早唔做好把關, 帶頭開放特權, 而家搞到一鑊泡, 同上幾波一樣, 無辜市民齊齊找數。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/719112/望月樓-陳肇始料店內現短途空氣傳播-正查信用卡紀錄尋同場食客?utm_medium=Social&utm_source=fbpost&utm_campaign=news

望月樓病毒的傳播途徑(已破解!!!)

望月樓病毒的傳播途徑,是經過放在檯面上的熱水壺及茶杯的熱蒸氣,再加上酒樓的空氣換氣不佳。當患病者飲茶吹水時,使帶有病毒的空氣在酒樓內積聚和盤旋,可以較遠距離感染進食時沒有戴口罩的其他食客。(如下圖)

附件

tee c.jpg(146.39 KB)

tee c.jpg

安心揾唔到

除夕唔禁倒數,基員入境免檢,根本港府內部就有一班陽奉陰違既黃尸賤畜想阻通關,睇住啊,呢班賤畜賺埋賺埋最後都係囖去醫病仲要嘔返凸出來!

歐美跟本係疫埠,幾時先宣佈停止歐美客運,新冠源頭跟本係美國,哄濟會最清楚

無掃碼咩,要揾信用咭紀錄,唔通有人造假

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2022-1-2 01:41 PM 發表
無掃碼咩,要揾信用咭紀錄,唔通有人造假
證明安心出行無追蹤功能,啲人袋多部機嚟掃都多Q餘嘅!

引用:
原帖由 阿爾拔 於 2022-1-2 02:13 PM 發表

證明安心出行無追蹤功能,啲人袋多部機嚟掃都多Q餘嘅!
有掃碼嘅應該收到通知,不過佢哋去唔去檢測就無人知

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-1-2 01:19 PM 發表
Omicron流入社區,「望月樓」餐廳群組進一步擴大,政府昨晚(1日)連封三區,食物及衞生局局長陳肇始今日(2日)表示,現已到社區傳播「臨界點」,

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20220102/554278180031041536054127.jpeg/BIA0CMidSyIWtgYXhHgHVqrn6N5MRQVUHuKtnR7irZ0

感 ...
最後要用信用卡搵人,局長,你真係好L好笑

又話強制安心出行!?為什麼又要查信用卡資料!?是否間接承認安心出行沒用是垃圾!?

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2022-1-2 02:14 PM 發表

又要高尚港人自律,好似國泰空少咁自律

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2022-1-2 02:14 PM 發表

弊在啲人驚要入竹篙灣咪唔自動獻身囉

引用:
原帖由 win^_^ 於 2022-1-2 01:32 PM 發表
除夕唔禁倒數,基員入境免檢,根本港府內部就有一班陽奉陰違既黃尸賤畜想阻通關,睇住啊,呢班賤畜賺埋賺埋最後都係囖去醫病仲要嘔返凸出來!
可能斷手斷腳中風痴呆又聾又啞又盲呢!廢柴都是死不足惜的!

引用:
原帖由 阻住地球轉 於 2022-1-2 02:15 PM 發表

最後要用信用卡搵人,局長,你真係好L好笑
現金找數的怎麼找!?強制喎!

引用:
原帖由 阿爾拔 於 2022-1-2 02:17 PM 發表

弊在啲人驚要入竹篙灣咪唔自動獻身囉
隔離二十一日,之後被炒政府養他們!?梗係避得就避。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]