• 瀏覽: 1,682
  • 回覆: 24
因參與1月6日國會暴動,遭大陪審團起訴的52歲北德州男子,申請競選州眾議員,州務卿辦公室11月29日宣布,共和黨分會已核...

美國德州或獨立,美國將步入解體程序。

新聞來源連結:
https://tw.news.yahoo.com/涉國會暴動男子參選州眾議員-主張德州獨立-070000530.html

好提議.

引用:
原帖由 紫色字宙 於 2022-1-2 12:21 PM 發表
因參與1月6日國會暴動,遭大陪審團起訴的52歲北德州男子,申請競選州眾議員,州務卿辦公室11月29日宣布,共和黨分會已核...

美國德州或獨立,美國將步入解體程序。

新聞來源連結:
https://tw.news.yahoo.com/涉國會暴動男子參選州眾議員-主張德州獨立-070000530.html
唔會啦,大法官判咗州要獨立係要所有州都同意先得,基本係無可能

除非再來一次南北戰爭

引用:
原帖由 apmichael 於 2022-1-2 12:40 PM 發表

唔會啦,大法官判咗州要獨立係要所有州都同意先得,基本係無可能

除非再來一次南北戰爭
就來美國國會山莊,屠殺義士1週年。美國政府應該繼續打壓悼念活動,邪惡美國繼續暴政。

引用:
原帖由 apmichael 於 2022-1-2 12:40 PM 發表

除非再來一次南北戰爭
到時又唱The Battle Hymn of the Republic

https://youtu.be/Jy6AOGRsR80

加州共和國唱左好耐啦.

引用:

除非再來一次南北戰爭
每個州政府係獨立幾時到一個所謂大法官管?

蘇聯解體

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-1-2 03:59 PM 發表

每個州政府係獨立幾時到一個所謂大法官管?
即係燒過黃紙唔係想退就退,會被 家法伺候㗎

引用:
原帖由 阿乜水 於 2022-1-2 03:57 PM 發表
加州共和國唱左好耐啦.
1846年California Republic真正獨立過

德州本來就是從墨西哥搶過來的,獨立也是理所當然。

引用:
原帖由 apmichael 於 2022-1-2 04:03 PM 發表

即係燒過黃紙唔係想退就退,會被 家法伺候㗎
美"國"的一個州就係一個國家, 所以叫United States of America 唔係 America Republic

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-1-2 04:09 PM 發表

美"國"的一個州就係一個國家, 所以叫United States of America 唔係 America Republic
你都識講United,入咗會仲點會咁易畀你走

國家效忠誓言都寫到明國家係不可分割的,州想獨立就只有戰爭

"I pledge allegiance to the Flag of the United States of America, and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]