• 瀏覽: 11,324
  • 回覆: 59
+6
台灣發生倫常命案,一名男子因不滿姊姊與男友長期以來白住,多次要求兩人搬走無果,昨日再因租金問題起爭執,弟弟盛怒下用刀捅死姊姊。

案發在昨晨約10時40分,姊姊受傷後由男友用電單車送院,但在半路,女子重傷無法支撐,摔下車跌在路邊,男友因擔心通緝犯身分曝光而逃走,女子由路過市民協助報警再送院,惜送到醫院搶救後不治。
警方表示,周女的左側胸部有約4公分長穿刺傷。事後拘捕周女弟弟涉嫌殺害親胞姊。
周女弟弟向警方坦承殺害親姊,他指,早上姊弟倆與陳姓男子在台中市大肚區租屋處吸毒,但姐姐與男友長期住在他家不付租金,於是再為租金問題發生爭吵,一時氣憤之下才持刀刺向姊姊,沒想到鑄成大錯。

台灣人洗唔洗咁凶殘呀, 連自家姐都要殺, 血脈相連呀!

反正間屋係租, 家姐及契家唔俾租, 咪自己改租去第度, 那家姐瀨死都唔得啦, 洗乜殺人咁凶殘呀?

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1794403/即時-中國-與男友長期白住趕不走-親姊遭狠弟一刀穿胸捅死

台灣騙子島島民講金不講心, 講到利益同金錢, 什麼親情都是假啊... 首領菜蠅氓又再偷笑了...

一家人裏面既有女騙子,亦有男強盜,呆灣佬家教一流。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-1-2 01:53 AM 發表
台灣發生倫常命案,一名男子因不滿姊姊與男友長期以來白住,多次要求兩人搬走無果,昨日再因租金問題起爭執,弟弟盛怒下用刀捅死姊姊。

案發在昨晨約10時40分,姊姊受傷後由男友用電單車送院,但在半路,女子重傷無法支撐,摔下車跌在路邊,男友因擔心通緝犯身分曝光而逃走,女子由路過市民協助報警再送院,惜送到醫院搶救後不治。
警方表示,周女的左側胸部有約4公分長穿刺傷。事後拘捕周女弟弟涉嫌殺害親胞姊。
周女 ...
唔怕,台灣殺人,自首都唔收,
無事既,好快放人,最多比錢攪掂😝😝😝

喺民主呆灣省發生,要用民主角度睇
三個人,兩個認為唔駛俾租,只有個細佬覺得要,所以應該唔駛俾
而家就咁殺咗人,好唔民主喎
要向世界最大民主國家印度學習下喇

符合島情

點會趕唔走? 可以報警求助的。

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2022-1-2 08:27 AM 發表
點會趕唔走? 可以報警求助的。
呆灣黑警有九用

十幾年前係佛山都有單類似咁嘅野

後來個兇手判左死刑

台灣真係出d恐怖份子

引用:
原帖由 pqrdownloader 於 2022-1-2 07:39 AM 發表
一家人裏面既有女騙子,亦有男強盜,呆灣佬家教一流。
個弟弟點解唔走路來香港?呆灣不肯接收殺人犯的,如它一定要通緝,將陳同佳一併送回。

呆灣除左好事乜野都有

引用:
原帖由 廿一號 於 2022-1-2 07:54 AM 發表
喺民主呆灣省發生,要用民主角度睇
三個人,兩個認為唔駛俾租,只有個細佬覺得要,所以應該唔駛俾
而家就咁殺咗人,好唔民主喎
要向世界最大民主國家印度學習下喇
睇下 #9

引用:
原帖由 keyman98 於 2022-1-2 08:52 AM 發表

睇下 #9
證明佛山法治大過民主,唔係民主地方
唔怪得香港黃色有為青年唔移居去佛山

三個一齊吸毒,男友係通緝犯,又俾細佬捅死,無個好人

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]