• 瀏覽: 3,586
  • 回覆: 18
國泰航空表示,調查近日感染Omicron變種病毒的5名國泰機組人員,發現若干有關員工嚴重違反規定,其中兩人已不再為國泰員工。國泰表示,任何違反醫學監察規定的員工將被紀律處分。 國泰表示,有關人士的行為令人極度失望,亦損害其他萬多名機組人員的模範守規精神,又表示深切明白必須嚴格遵守香港和海外防疫措施的...

炒了

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1626931-20220101.htm

4X 歲轉行再陪瞓 

累街坊,呢幾條國泰凶兆要坐監先可以平息民憤!

喂!!!開名啦!!!邊個僱主請著佢就真係仆街啦!!!

除左抵L死外, 諗唔到第二句

割了

律政司是否應該 刑事檢控呢班淫?🤔🤔

引用:
原帖由 快樂迪迪尼員工 於 2022-1-2 09:13 AM 發表
喂!!!開名啦!!!邊個僱主請著佢就真係仆街啦!!!
顧主見佢係前國泰員工,以及離職日期就知咩事,最好當然係開名啦!

引用:
原帖由 YouKnowWho 於 2022-1-2 09:30 AM 發表

顧主見佢係前國泰員工,以及離職日期就知咩事,最好當然係開名啦!
開名是防佢再害人!!!

引用:
原帖由 瑪卡 於 2022-1-2 09:22 AM 發表
律政司是否應該 刑事檢控呢班淫?🤔🤔
唔戴口罩都被罰,唔控告佢地對唔住守法市民。

到仁慈嘅政府做野

我認同主要責任係政府,國泰同果兩條友係次要責任

阿爺

林鄭,笑恥幾時先唔係正苦員工?

引用:
原帖由 YouKnowWho 於 2022-1-2 09:33 AM 發表

唔戴口罩都被罰,唔控告佢地對唔住守法市民。
畀呢班淫咁搞法,99%人守法都無用啦🤔🤔

引用:
原帖由 瑪卡 於 2022-1-2 10:24 AM 發表

畀呢班淫咁搞法,99%人守法都無用啦🤔🤔
政府失敗,違法有乜嘢後果,叫國泰CEO出來道幾句歉就輕輕放下?  

99.999%嘅人守法,有係酒店隔離14到21日嘅,有打三針疫苗嘅,有去竹篙灣隔離嘅。

香港市民到而家未聽到政府宣布要點處理呢幾條唔守法嘅友,令人氣憤!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]