• 瀏覽: 15,974
  • 回覆: 147
  • 追帖: 1
+4
近日有5名國泰機組人員抵港後,於醫學監察期確診Omicron變種病毒。經過調查,部分職員嚴重違反相關防疫規例,國泰航空今...

政府畀埋錢養你班廢柴真係完全監管不力

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 1231_00822_001.html

連即炒都唔敢?嚴重違規喎

炒啦仆街

引用:
原帖由 bat_man 於 2021-12-31 10:27 PM 發表
近日有5名國泰機組人員抵港後,於醫學監察期確診Omicron變種病毒。經過調查,部分職員嚴重違反相關防疫規例,國泰航空今...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211231/photo/bkn-20211231154431647-1231_00822_001_01b.jpg?20211231190122

政府畀埋錢養你班廢柴真係完全監管不力

新聞 ...
刑事起訴,、民事索賠啦

引用:
原帖由 kleeeenex 於 2021-12-31 10:38 PM 發表

刑事起訴,、民事索賠啦
x2

痴L線架

衹停職

仲有阻嚇力嗎?

唔緊要啦 , 我哋香港都冇本地確診, 仲好安全嘅冇問題,海外輸入關我鬼事咩。

引用:
原帖由 takngaihk 於 2021-12-31 10:48 PM 發表
唔緊要啦 , 我哋香港都冇本地確診, 仲好安全嘅冇問題,海外輸入關我鬼事咩。
佢屋企和另一食客好似已經中左

唔算本土?

引用:
原帖由 ballking113 於 2021-12-31 10:50 PM 發表

唔算本土?
當然唔算啦,計了本土通關就蝕咗道氣㗎啦,唔理三七廿一全部都係輸入。 我哋要叻過澳門

幾時會見到“免檢漏洞累全城爆疫 林鄭認衰:審批官員已停職”?

停職關我撚事
條死仆街累到幾十人入竹篙灣檢疫、間酒樓停業、仲有幾千人做檢測
賠晒佢份身家都唔夠

引用:
原帖由 siutatbo 於 2021-12-31 10:32 PM 發表
連即炒都唔敢?嚴重違規喎
病咗唔炒得住,要康復先炒得?

引用:
原帖由 takngaihk 於 2021-12-31 10:53 PM 發表

當然唔算啦,計了本土通關就蝕咗道氣㗎啦,唔理三七廿一全部都係輸入。 我哋要叻過澳門
咁計法香港由頭到尾都係本地零確疹,病毒全部來自其他地方不是香港製造出來

引用:
原帖由 ballking113 於 2021-12-31 10:50 PM 發表

唔算本土?
基本上中招前一段時間無出過境已算本地確診,強行入落輸入個案係自欺欺人,你估大陸唔知咩

引用:
原帖由 幸運0911 於 2021-12-31 11:15 PM 發表

咁計法香港由頭到尾都係本地零確疹,病毒全部來自其他地方不是香港製造出來
冇錯啦,師兄真係英明。 所以我喺香港絕對福地,大家唔使驚。 你睇下蘭桂坊,海邊幾熱鬧就知啦,有啲活動仲要政府搞,肺炎病毒冇問題啦,大家玩得開心啲。 過後希望花生唔好賣斷市

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]