• 瀏覽: 2,758
  • 回覆: 19
台灣妙齡女子邱女去年9月被當頭淋屎,引來一時熱議。被告柯男供稱在夜店搭訕邱女遭拒,邱女還在Facebook嘲笑他太矮,因此才會向她淋屎洩憤。高等法院今日依強暴侮辱罪,向邱男判監3個月,可以9萬元易科罰金(約2.53萬港元),即以金錢代替被判處的有期徒刑。

事發時邱女正與朋友餐敘,之後獨坐路旁石椅講電話,突遭被告柯男從後方淋屎,邱女清理一身惡臭的狼狽模樣被拍下。邱女事後在Facebook稱,柯男潑的屎「很臭又有金針菇」,報案後直斥「倒屎哥,是男人就出來自首」。

柯男到警局應訊時,起初說自己的屎混合廚餘,之後改口說在公園撿狗屎混和廚餘。至於犯案動機,他稱因為案前搭訕邱女遭拒,又看到邱女在Facebook嘲笑他矮,才會透過朋友掌握邱女行蹤,淋屎洩憤。

嘩, 阿台青你洗唔洗咁呀??唔受搭訕都唔洗揾屎淋人咁變態嘛, 台灣的人咁粗暴0既??

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1793745/即時-中國-台灣妙齡女被淋屎哄動一時-犯人判監3個月或以9萬元罰款代替

俾兩皮半港幣就唔洗坐監, 台灣係咪變相教緊人, 錢係萬能, 有錢大晒呀??

呢D仲係法律?

9萬呆幣我即刻去淋菜婆幾桶屎。😂😂😂😂😂😂

比錢攪L掂!難怪港英年代開始所有罪犯有事都走去呆島搵庇護!無左呆島罪犯都唔知點算…

阿扁唔抵

灣灣不嬲都咁搞笑
風化案都可罰款和解代替坐監

引用:
原帖由 cll4793 於 2021-12-31 12:29 AM 發表
9萬呆幣我即刻去淋菜婆幾桶屎。😂😂😂😂😂😂
菜菜子話你想屎就有份

台灣菜霸權到呢, 有人在求神中求想菜菜子屎, 都被拘捕, 公開駡菜菜子又被拉, 鉄幕地區

引用:
原帖由 yasilali 於 2021-12-31 12:56 AM 發表

人地囡囡個老豆,世叔伯會出手..
咁呢條台青會否著草黎香港架??

如係, 趕佢走啦, 香港多一隻曱甴都嫌多

引用:
原帖由 嚴小小 於 2021-12-31 12:34 AM 發表
灣灣不嬲都咁搞笑
風化案都可罰款和解代替坐監
印度直頭叫條女嫁比強姦犯

引用:
原帖由 bi11 於 2021-12-31 12:59 AM 發表

最新係叫受害者躺平接受性侵喎, 鬼國!

引用:
原帖由 bi11 於 2021-12-31 12:59 AM 發表

台灣省再咁落去有機會走呢條路線

台灣佬出名山番

喺台灣最緊要有錢,俾錢就可以唔使坐監,強姦罪成都可以用錢私下解決。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-12-31 12:26 AM 發表
台灣妙齡女子邱女去年9月被當頭淋屎,引來一時熱議。被告柯男供稱在夜店搭訕邱女遭拒,邱女還在Facebook嘲笑他太矮,因此才會向她淋屎洩憤。高等法院今日依強暴侮辱罪,向邱男判監3個月,可以9萬元易科罰金(約2.53萬港元),即以金錢代替被判處的有期徒刑。

事發時邱女正與朋友餐敘,之後獨坐路旁石椅講電話,突遭被告柯男從後方淋屎,邱女清理一身惡臭的狼狽模樣被拍下。邱女事後在Facebook稱, ...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]