• 瀏覽: 2,808
  • 回覆: 31
清零?
只係一場空

封城

西方任由尾國病毒擴散害人不淺

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2021-12-26 04:24 PM 發表
清零?
只係一場空
你真係白痴嘅,清零係目標,而這個目標就係令到中國今天不會大爆發嘅原因。
你睇下歐美與病毒共存嘅後果啦,美國又上到廿萬確診,英國都一到十幾萬確診啦,呢啲咪就係唔以清零為目標嘅結果囉。
如果有人以為以清零為目標,就等如日日會零確診,只可以話你係太愚蠢了。

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-12-26 05:27 PM 發表

你真係白痴嘅,清零係目標,而這個目標就係令到中國今天不會大爆發嘅原因。
你睇下歐美與病毒共存嘅後果啦,美國又上到廿萬確診,英國都一到十幾萬確診啦,呢啲咪就係唔以清零為目標嘅結果囉。
如果有人以為以清零為目標,就等如日日會零確診,只可以話你係太愚蠢了。
中國咁9大,都係一日158宗,同R洲尾國一日中招人數相比,都真係連零頭都不如不值一提啦
不過d曱由黃撚見到,就實會開心到彈起打哂飛機

引用:
原帖由 烏咀 於 2021-12-26 05:31 PM 發表

中國咁9大,都係一日158宗,同R洲尾國一日中招人數相比,都真係連零頭都不如不值一提啦
不過d曱由黃撚見到,就實會開心到彈起打哂飛機
中國現在即使有咁158宗確診,都可以有控制疫情惡化嘅能力,更重要係無人死亡。
反觀歐美,唔以清零為目標,疫情到今天都係爆完一波又一波,死嘅人就不斷增加。
班黃人就學埋西方洋人啲衰嘢,見到啲人病死好似若無其事咁,反而見到中國做到減少人民無謂犧牲,仲要講乜嘢「清零?只係一場空」喎,卻完全唔睇下中國已經拯救咗幾多人嘅性命。試想,中國學歐美嗰種防疫策略,又搞乜嘢與病毒共存,可以想像現在要死幾多人?
就以美國為例啦,用美國由9月至今咁計,佢地就死咗成17萬人啦。換做中國嘅人口比例計算,即係中國就要死多70萬人,四個月內要死70萬人呀。現在中國呢四個月又有幾多人死呢,係「零」呀,即係中國嘅清零目標已經拯救返70萬人嘅性命,班愚蠢嘅黃人又唔諗下分別幾大,只係識得以為清零就係指零確診,蠢到爆。

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2021-12-26 04:24 PM 發表
清零?
只係一場空
一場空?
睇下最近中國有幾多人係染新冠亡呀,又睇下歐美又有幾多人死亡呀。
就以9月開始呢四個月為例,單係美國就死咗17萬人啦,但中國呢四個月係0個呀。
再加上中國人口係美國嘅4倍幾,換咗係中國好似美國唔係以清零為目標,應該就要死成70萬人呀。
中國嘅清零目標唔係要日日都無人確診,而係盡量減低病毒嘅傳染,盡量減少無辜嘅人命傷亡。
你呢啲咁膚淺嘅思想,只係展現你嘅無知而已。

引用:
原帖由 momo1234 於 2021-12-26 05:56 PM 發表

2019中國攞返龍脈後
反中只係一場空
今次嘅新冠疫情,足以證明中國係以人民性命為目標,而西方就完全無視人民嘅生命安全。
根本邊個政府做嘅係正確嘅,只要有啲良心都識得分啦。

引用:
清零?
只係一場空
14億人有150幾個本地個案就話清零一場空,你都算好嘢

引用:
清零?
只係一場空
英國日日確診超過12萬宗

中國單日增百幾宗本地感染,近來歐美幾個國家單日有十幾萬人確診,每個國家人口都少過中國好多。
不過黃人永遠覺得中國疫情嚴重過歐美好多。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]