• 瀏覽: 40,963
  • 回覆: 284
+6
在美國總統拜登(Joe Biden)政府宣布將「不派官員」出席2022年北京冬奧後,港媒12月24日披露美國為18名官員向中國申請簽證,以出席2022年北京冬奧

又說不會派人出席冬奧,又為十多人申請簽證,說什麼安全支援,中國在冬奧的保安自有中國妥善處理,用不著美國來操心,但這次,美國又向世人展示什麼叫說一套做一套了。

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/即時國際/716500/媒體-美國正為18官員向中國申請簽證-出席北京冬奧

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-12-25 01:50 PM 發表
老美有幾百萬個大小官員 
始終都是官員。

即係點!?
尾國:我唔會去你間餐廳食飯,因為係你黑工,我既下屬都唔準去.
過幾日,老闆,下個月可唔可以幫我book 兩張枱?
係咪咁樣。

要打針,要隔離,要閉門管理!

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-12-25 01:49 PM 發表
在美國總統拜登(Joe Biden)政府宣布將「不派官員」出席2022年北京冬奧後,港媒12月24日披露美國為18名官員向中國申請簽證,以出席2022年北京冬奧

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20171110/15103066875a05737f65433.jpg/_C1sbgO_z_crpOZIcsxXhlD-g0li4YL8O0c-FztHPhc?v=w1280r16_9
敗登嘅白宮發言人一早澄清外交掋制 diplomatic boycott, 係指外交官員

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2021-12-25 02:09 PM 發表

敗登嘅白宮發言人一早澄清外交掋制 diplomatic boycott, 係指外交官員
公字他贏字就你輸,一向都是美國的原則。

美國十八官員係冬奧期間申請簽證. 去中國玩遮. 順便以遊客身分參觀冬奧.

引用:
原帖由 dinodragon 於 2021-12-25 02:14 PM 發表
美國十八官員係冬奧期間申請簽證. 去中國玩遮. 順便以遊客身分參觀冬奧.
通通唔批有毒嘅

中國話, 簽比你地都得, 但一定要去一個指定旅遊點新疆, 同埋要同新疆100%寫個萬字文實地報告, 驚既就唔好黎

引用:
原帖由 SOHEUNG 於 2021-12-25 02:16 PM 發表
中國話, 簽比你地都得, 但一定要去一個指定旅遊點新疆, 同埋要同新疆100%寫個萬字文實地報告, 驚既就唔好黎
去新疆放毒呀

疫情期間、關係又唔好,老尾 D 官員想來華已不容易;

難得有冬奧這扇窗,仲要玩埋杯葛,那就是要作死了。

眼白白睇住 D 靚借此機會同阿爺喝喝茶、談談事,

冇自己份,

大佬受不了啊!

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-12-25 01:49 PM 發表

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20171110/15103066875a05737f65433.jpg/_C1sbgO_z_crpOZIcsxXhlD-g0li4YL8O0c-FztHPhc?v=w1280r16_9
不要派有帶毒的人員去中國播毒

乞錢團隊吧.

主題標籤 #冬奧
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]