• 瀏覽: 3,663
  • 回覆: 8
+8
漁農自然護理署再度出動執行「殺豬令」,該署今日(23日)傍晚約6時,於中西區旭龢道進行野豬捕捉行動,由獸醫使用麻醉槍捕獲...

末期病人可唔可以申請用呢個人道方式了結生命,這樣比喺醫院無尊嚴地離開更好!

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 1223_00822_001.html

又有5隻野豬可以離苦得樂,真渡彼岸也

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-12-24 03:53 PM 發表
文明嘅地方唔會咁處理
只會失盡全球民心~
咁元朗車站傷害婦孺的大動物⋯是否有人道違滅?
文明?走入深山獵鹿唔知文唔文明?
喺伊拉克、阿富汗殺平民、兒童唔知文唔文明?

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-12-24 03:53 PM 發表
文明嘅地方唔會咁處理
只會失盡全球民心~
市民已自發將呢傷害婦孺大動物打到頭破血流以作懲戒,被打到頭破血流既綠帽花柳肛可作證

引用:
文明嘅地方唔會咁處理
只會失盡全球民心~
你所講嘅文明地方一定唔包括民主美國,仲有西班牙啦🤔😆

https://www.bbc.com/news/av/world-europe-59352740

附件

3DC1AF69-EC0B-4F83-A44B-54BB66E7D5C6.jpeg(101.45 KB)

F434DCBB-171F-4BD0-8DA4-D7A18978D103.jpeg(82.7 KB)

15690178-EBBD-4B53-A790-5F640842ECE9.jpeg(86.4 KB)

22091DBC-7A37-4D15-B39E-D4E2C117474F.jpeg(66.58 KB)

B7227813-CE3A-451C-B166-E3C3FF0FF708.jpeg(61.54 KB)

引用:
原帖由 高大大羊羊 於 2021-12-24 03:50 PM 發表
漁農自然護理署再度出動執行「殺豬令」,該署今日(23日)傍晚約6時,於中西區旭龢道進行野豬捕捉行動,由獸醫使用麻醉槍捕獲...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211223/photo/bkn-20211223213806502-1223_00822_001_01b.jpg?20211223233235

末期病人可唔可以申請用呢個人道方式了結生命,這 ...
西半山真係好多野豬出沒,
早前我駕車經過在旭龢道上少少嘅干德道,見到野豬一家四口,旁若無人在行人道上散步。儘管附近有行人,政府係時候要加緊做實事!

引用:
文明嘅地方唔會咁處理
只會失盡全球民心~
https://www.ponews.net/world/k7bna2yvwz.html

文明既美國用直升機射殺, 香港咁細, 會唔會唔方便仿效啊?

附件

ScreenHunter_13184 Dec. 24 17.28.jpg(200 KB)

ScreenHunter_13184 Dec. 24 17.28.jpg

ScreenHunter_13185 Dec. 24 17.29.jpg(146.91 KB)

ScreenHunter_13185 Dec. 24 17.29.jpg

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]