• 瀏覽: 19,129
  • 回覆: 128
正在新加坡訪問的德國海軍司令舍恩巴赫(Kay-Achim Schonbach)海軍中將12月22日表示,中國的海軍軍力正在呈「爆炸式」擴張令人擔憂。中國外交部23

歐美國家大概係愐懷緊當中國沿海係自家後花園既日子。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/715773/德國海軍司令-對中國海軍軍力-爆炸性-擴張表示憂慮

美帝係南海玩左「自由航行權」咁耐。
期待住若干年後,中國海軍係美國東西兩岸又玩下「自由航行權」。

關德國咩事? 

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-12-24 02:25 AM 發表
關德國咩事? 
做戲畀國民睇~
而家西方反華制華係國際政治趨勢~
中國強大係事實, 各國咪爭先用擔心中國軍事擴張去做渲染~
呃軍費又好, 攞國內民眾支持又好, 呢啲都係政治籌碼~
從來係自己國家渲染人地係敵人, 跟住自己打嘴炮話自己點點點保護自己國民呢啲都係咁既把戲~
條橋次次都work~

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-12-24 02:25 發表
關德國咩事? 
恐懼

引用:
原帖由 top11 於 2021-12-24 02:29 發表

做戲畀國民睇~
從來係自己國家渲染人地係敵人, 跟住自己打嘴炮話自己點點點保護自己國民呢啲都係咁既把戲~
條橋次次都work~
也不用謙虛,佢說的是事實,中國軍力是膨脹式擴展,一個海軍中型戰鬥群武器庫已可全殲德國。

千奇唔好學美國咁燒錢紙.

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-12-24 02:25 AM 發表
關德國咩事? 
德國筆直細,無咩新船下水。
個海軍司令更係酸葡萄啦。

引用:
原帖由 @海東青 於 2021-12-24 02:34 AM 發表

也不用謙虛,佢說的是事實,中國軍力是膨脹式擴展,一個海軍中型戰鬥群武器庫已可全殲德國。
唔止德國架。
歐盟齊心都可以話係一個中美俄之外既一大勢力。如果一盤散沙?個個都只係二流三流。英國仲走去脫歐,發夢以為仲係打遍天下無敵手既大不列顛王國?

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-12-24 01:33 AM 發表
正在新加坡訪問的德國海軍司令舍恩巴赫(Kay-Achim Schonbach)海軍中將12月22日表示,中國的海軍軍力正在呈「爆炸式」擴張令人擔憂。中國外交部23

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/e42916070440817e1198a0a779cf95de.jpg/BLTWvaYTW0fyBm0K9LwTnSR15ga2NJie1z-ry9c_q8s?v=w1280r16_9
新北洋艦隊實力不能小看

引用:
原帖由 lpj88 於 2021-12-24 02:36 AM 發表
千奇唔好學美國咁燒錢紙.
咁又應該唔會。好少國家啲軍火商大到影響政客,係美國先咁誇張。

德國海軍司令小見大蛇屙尿。

引用:
原帖由 top11 於 2021-12-24 02:29 AM 發表

做戲畀國民睇~
條橋次次都work~
前蘇聯就咁好成功 被瓦解

西方越來越潑婦

冬奧小插曲,某一年有個德國跳雪手同另一個日本跳雪手比賽,大家旗鼓相當,到決賽時日本領先,最後凈番佢兩個最高分時爭一二名,當日本要跳之前,德國跳手提早向佢道賀。。。。。點知,日本選手失足,輸咗,德國就反後為勝。

亦一樣,YT有個老嘢旁述大大聲何詩蓓會 sure win,一秒未到終點,一秒都唔好咁肯定。

驕兵必敗!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]