• 瀏覽: 12,500
  • 回覆: 112
  • 追帖: 1
+4
美國蓋洛普公布去年的「全球法律和秩序指數」,中國排名第二。

蓋洛普較早前公布結果,排名是根據去年對全球115個國家及地區,進行的調查統計所得,包括民眾晚上單獨外出是否感到安全、曾否遇襲或被盜竊,及對本地執法人員及法治的信心程度等。

其中中國有93分,與阿聯酋和瑞士並列全球第二,僅次於得94分的挪威。而美國有87分,跟往年一樣未進入前十名。

115個國家中,排名最低的是委內瑞拉及非洲國家加納,兩國都只得53分。

美國蓋洛普公布去年的「全球法律和秩序指數」排名,第一挪威,中國竟然與瑞士中東油王並列世界第二,而民主燈塔咁失威前十不入。。。

新聞來源連結:

http://news.tvb.com/greaterchina/61c32157e774fff346672277

嘩!!! 最想知台灣排第幾!!!

引用:
原帖由 快樂迪迪尼員工 於 2021-12-22 09:58 PM 發表
中華人民共和國台灣特別行政區應該沒排名吧, 可以同人講自己國家係第二既

曱甴話冇問題, 最緊要有民煮豉油就係天堂.

美國87分,有冇咁撚多呀,又新冠,又槍,又毒,47都俾多佢拉!

咩玩法,一邊話極權統治,另一邊又話法律和秩序排第二。 好亂呀

引用:
原帖由 殘廁變態的豬豬 於 2021-12-22 09:54 PM 發表
美國蓋洛普公布去年的「全球法律和秩序指數」,中國排名第二。

蓋洛普較早前公布結果,排名是根據去年對全球115個國家及地區,進行的調查統計所得,包括民眾晚上單獨外出是否感到安全、曾否遇襲或被盜竊,及對本地執法人員及法治的信心程度等。

其中中國有93分,與阿聯酋和瑞士並列全球第二,僅次於得94分的挪威。而美國有87分,跟往年一樣未進入前十名。

115個國家中,排名最低的是委內瑞拉及非洲國家加納, ...
尾國危險正常人都知

引用:
原帖由 快樂迪迪尼員工 於 2021-12-22 09:58 PM 發表
佢唔係國家冇佢份

黃蓄身在福中不知福,還要移民。

美國有自由,出街俾人插兩刀都係抵。

引用:
原帖由 st105 於 2021-12-22 10:49 PM 發表
咩玩法,一邊話極權統治,另一邊又話法律和秩序排第二。 好亂呀
敗登話蓋洛普收咗中國錢要製裁

美國都有87分,點會咁嘅?槍殺案都唔知幾多啦,仲有就係零元團購囉啲呢,點計出嚟呀。
呀我明白啦,因為如果唔俾高啲美國嘅話,美國就會制裁蓋洛普。美國呢個惡霸你落佢面,一定會有嚴重後果,邊有人敢得罪佢呀,所以點都要俾高啲分俾佢啦。

引用:
原帖由 st105 於 22-12-2021 22:49 發表
極拳同法律冇沖凸

引用:
原帖由 st105 於 2021-12-22 10:49 PM 發表
點會亂啫,根本講嘅都唔係同一個組織。
話中國極權統治嘅係歐美嗰啲政客,佢地以佢地嗰啲民主自由嚟做標準,但佢地嗰啲民主自由標準就係佢講係就係嗰種。
現在呢個係由蓋洛普根據調查所得,唔係政客玩嘅政治,咪唔同囉,有幾亂啫。

引用:
我都想知旺角排第幾?
會唔會排得高過馬鞍山

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]