• 瀏覽: 2,896
  • 回覆: 16
正在北京述職的行政長官林鄭月娥,下午獲國家主席習近平接見。習近平說,中央對特區政府工作充分肯定。

習近平表示,一年來香

主席對特區政府工作肯定,是否代表林鄭能有機會連任!?我雖不知習主席怎樣評價林鄭這個人,但在很多巿民眼中,她在很多方面都處理得不好,這是事實無容置疑的。

新聞來源連結:

https://std.stheadline.com/realt ... 平接見林鄭月娥-對特區政府工作充分肯定

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-12-22 06:05 PM 發表
做事夠心狠手辣,多數可以連任
我看不到她對黃狗何時心狠過。

接見討賊功臣,連任應冇問題。

百分百連任了,要不然見面時習總李總只會說說枱面客氣話,而不用記者離場,關門說的才是重點囑咐,不連任當晚就可以坐飛機走人了。

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-12-22 06:03 PM 發表
正在北京述職的行政長官林鄭月娥,下午獲國家主席習近平接見。習近平說,中央對特區政府工作充分肯定。

習近平表示,一年來香

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/none/71890e7c32fa078b8ae3b8230a7ad896/stheadline/inewsmedia/20211222/_2021122216585267872.j ...
感謝你在時政做開帖,以抗衝及避免唱好林鄭的打手一面獨大

鏡頭前習大大一定客客氣,假消息唔立丶二十三條唔立,明日大嶼又拖,唔好當亞爺流,亞爺冇能力又點管十四億人。預咗黃鄭比人柄。

引用:
原帖由 jacksonlauwah 於 2021-12-22 07:26 PM 發表

感謝你在時政做開帖,以抗衝及避免唱好林鄭的打手一面獨大
也沒什麼,我也需要發洩。

引用:
原帖由 真面目 於 2021-12-22 06:16 PM 發表
用公款幫親買三輛水車就這好招呼

習總與林鄭近距離接觸不戴口罩,可見信任度極高,絕對可以連任。

引用:
原帖由 真面目 於 2021-12-22 11:22 PM 發表
習總與林鄭近距離接觸不戴口罩,可見信任度極高,絕對可以連任。
689收得皮
吾怪得e兩日D打手靜晒

引用:
原帖由 真面目 於 2021-12-22 06:16 PM 發表
唔理多少,起碼趕走部分黃畜曱甴,應記大功!

引用:
原帖由 4ichicken 於 2021-12-23 08:33 AM 發表

689收得皮
吾怪得e兩日D打手靜晒
傳CY已經上京,將有好戲睇,CY復出絕不出奇,可以看作對佢特首任上五年嘅肯定,至於林鄭嘛,如果唔係中央出手,佢有乜能力鎮壓得住黑暴?

記者會上,林鄭面色死灰,毫無笑容,笑也是陰陰笑,就知佢連任路絕,企在佢旁邊嘅特首辦主任也似苦瓜干。

主題標籤 #林鄭月娥
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]