• 瀏覽: 4,793
  • 回覆: 33
+7
年多以來的移民潮掀起退學潮,連官立名校亦受影響。當中「官校之首」皇仁書院2020/21學年退學率近6%,與過去兩學年相比,多近兩倍,推算一年內少61

QC 傳統名校,駛憂無人讀?
走左D無心向學嘅黃黑學牲同黃黑父母,將珍貴教學資源留俾上進愛國學生。

最好大學大專D黃黑大學牲同教職員走清!大學做番大學唔做港獨法輪反華基地!!

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/社會新聞/714964/移民-官校退學率曝光-英皇中一流失升11倍-皇仁上學年走2班

係好事嚟.

咁又唔錯,學生去英國停課逍遙自在無壓力,戥佢地高興

呢間學校2019年都出過唔少勇武喎。

一路好走
快LD走
反正拉唔晒班泛民陣營暴徒和人渣支持者
或者拉咗又被法律人渣放生
不如令班仆街一隻隻咁消失吧!

引用:
原帖由 fukyellowobject 於 2021-12-22 09:15 AM 發表
呢間學校2019年都出過唔少勇武喎。
我係 old boy!
當時見到D仆街學生玩孫中山像, 嬲到爆炸!!

間學校被呢D舊生騎劫!!

引用:
原帖由 CallMeKSM 於 2021-12-22 09:10 AM 發表
年多以來的移民潮掀起退學潮,連官立名校亦受影響。當中「官校之首」皇仁書院2020/21學年退學率近6%,與過去兩學年相比,多近兩倍,推算一年內少61

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211221/550087025802350592930271.jpeg/jG8Isf9axybU06NJu0-98MFKrkwWxeoLz_FZS8_xWUs
...
此言甚是

香港現可換走低端黃人

將來香港便是愛國者之家

咁收生咪易咗囉

咁咪可以畀多啲機會其他學生,入讀呢啲好學校囉!

引用:
原帖由 jumboleung 於 2021-12-22 09:51 AM 發表
咁咪可以畀多啲機會其他學生,入讀呢啲好學校囉!
製造更多向上流機會,多謝國家

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-12-22 09:53 AM 發表

製造更多向上流機會,多謝國家
既然黃黑學牲堅決向下遊.... 向滅亡走....

快D走!
將資源將機會給有上進心嘅青年人!!

走左自有人頂上

可以殺校

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-12-22 10:05 AM 發表
可以殺校
百六年名牌老校,唔會因一兩年小梗D壞學牲,或曾被小數走狗舊生騎劫而消失!

底氣仍厚!!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]