• 瀏覽: 2,602
  • 回覆: 18
【本報訊】12名香港人去年8月企圖乘船偷渡到台灣途中被內地海警拘捕,當中10人已先後由內地移交香港,除了李宇軒一人獲分案處理,餘下9人早前一同被控一項妨礙司法公正罪,其中8人昨日在區院提訊。當中7名人透過律師表示擬承認控罪,法官將案押後至明年7月14日,屆時正式聽取他們答辯,期間各人繼續還押.......

「十二暪徒」在中國大陸服刑後,如今要在香港再度受刑。

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/content/要聞港聞/odn-20211222-1222_00176_244/港12人蛇案提堂--7被告擬認妨礙司法

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-12-22 06:27 AM 發表
【本報訊】12名香港人去年8月企圖乘船偷渡到台灣途中被內地海警拘捕,當中10人已先後由內地移交香港,除了李宇軒一人獲分案處理,餘下9人早前一同被控一項妨礙司法公正罪,其中8人昨日在區院提訊。當中7名人透過律師表示擬承認控罪,法官將案押後至明年7月14日,屆時正式聽取他們答辯,期間各人繼續還押.......

「十二暪徒」在中國大陸服刑後,如今要在香港再度受刑。

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/content/要聞港聞/odn-20211222-1222_00176_244/港12人蛇案提堂--7被告擬認妨礙司法
好耐冇見深信個仔去釣魚的老豆

都話番國內培訓吓
曱甴變正常人

繼續還柙至明年7月14日先再聽答辯,好!!

引用:
原帖由 pton99 於 2021-12-22 07:10 AM 發表

佢會唔會帶兩個水桶去做旁聽師?仲有一班包到成個阿爾蓋達嘅家屬……

引用:
原帖由 keigohgoh 於 2021-12-22 07:39 AM 發表
繼續還柙至明年7月14日先再聽答辯,好!!
好好!!

跪低

引用:
原帖由 gakoduck 於 2021-12-22 07:48 AM 發表

佢會唔會帶兩個水桶去做旁聽師?仲有一班包到成個阿爾蓋達嘅家屬……

老臨

押後至明年7月14日ok!

睇下嗰D契弟法律人渣如何扭曲先

引用:
原帖由 pton99 於 2021-12-22 07:10 AM 發表

仲有果班蒙面光明正大嘅家屬😂

吊魚L夠膽唔認咩?

又可以食雞翼

唔係死不悔改咩?咁快跪低?

咁其他人唔認?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]