• 瀏覽: 8,543
  • 回覆: 24
建制一向賴民主派玩野, 導致不能有效施政.
如果未來4年任期不能解決, 建制又會用什麼藉口呢? 食花生中.
不過重申, 支持習大大MAKE CHINESE GREAT AGAIN! 剷除所有裸官(妻兒皆有外國藉)!

中央坐鎮,工商勾結冇咁易話為
。建制派新上場,一定想有所表現。
買定花生等住欣賞啦!

本土旺師飯民各民間監視組織

本土旺師飯民甚麼民間組織是本土旺師飯民基層聯絡和甚麼民調

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-12-21 09:35 PM 發表
中央坐鎮,工商勾結冇咁易話為
。建制派新上場,一定想有所表現。
買定花生等住欣賞啦!
如果這班妻兒皆擁有雙重國藉既建制派, 在全面控制立法會下, 仍然未能解決問題.
請中央立刻取締他們, 因為已可證明他們是裸官及賣國.

引用:
原帖由 FungGor1983 於 2021-12-21 22:42 發表

如果這班妻兒皆擁有雙重國藉既建制派, 在全面控制立法會下, 仍然未能解決問題.
請中央立刻取締他們, 因為已可證明他們是裸官及賣國.
有心搞好香港唔系咁難。

降低生活成本,即是搞掂居住與交通。
提高就業機會,即是連結大灣區,切實做好產能。

引用:
原帖由 真面目 於 2021-12-21 11:22 PM 發表

有人妻兒是外籍的官員,在香港很正常吧,就是外國的華僑、華裔愛國的也很多,只要立法會議員不搞破壞,就算合格了,貢獻智慧,有人就沒有智慧,也不能算壞人吧。
中國單一國藉法要嚴格執法, 這班裸官連家人也不能勸服, 去宣誓效忠西方國家, 怎能排除這班裸官為了妻兒, 出賣祖國?!
因此中國才有單一國藉法, 希望在香港盡快執行.

半山,山頂遲些可起公屋未。

地產商勢力仍然強大,樓價問題恐怕仍不容易解決。

引用:
原帖由 FungGor1983 於 2021-12-21 08:27 PM 發表
建制一向賴民主派玩野, 導致不能有效施政.
如果未來4年任期不能解決, 建制又會用什麼藉口呢? 食花生中.
不過重申, 支持習大大MAKE CHINESE GREAT AGAIN! 剷除所有裸官(妻兒皆有外國藉)!
香港人,尤其佔大多數既黃屍鐘意高樓價喎,建制都係香港民意
無咁泛民,仲有大量黃畜

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2021-12-23 11:34 AM 發表

香港人,尤其佔大多數既黃屍鐘意高樓價喎,建制都係香港民意
無咁泛民,仲有大量黃畜

無所謂, 最重要建制出來大大聲宣佈, 高樓價是民意就得, 唔好學美國民主黨咁, 又要賺道德光環, 又要做妓女.

引用:
原帖由 FungGor1983 於 2021-12-23 11:38 AM 發表

無所謂, 最重要建制出來大大聲宣佈, 高樓價是民意就得, 唔好學美國民主黨咁, 又要賺道德光環, 又要做妓女.
泛民/黃畜,主要是老美QE 影響是樓價問題, 住屋問題 不等樓價問題
無咗泛民,建制同政府只可以增加供應解決住屋問題
仲有4年點解決到咩?,無8-10年都解決唔到, 好心你唔好成日用唔實際既"日期",如未來4年解決劏房問題來諷刺
建制
可以用4年解決到既問題,就唔係香港核心社會問題啦,黃屍泛民亂港只搞亂香港4年咩?

睇你都係黃屍架啦,你出Post無非都都係想表示,香港既住房問題,唔係你地同泛民走狗造成啦

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2021-12-23 11:45 AM 發表

泛民/黃畜,主要是老美QE 影響是樓價問題, 住屋問題 不等樓價問題
無咗泛民,建制同政府只可以增加供應解決住屋問題
仲有4年點解決到咩?,無8-10年都解決唔到, 好心你唔好成日用唔實際既"日期",如未來4年解決劏房問題來諷刺
建制
可以用4年解決到既問題,就唔係香港核心社會問題啦,黃屍泛民亂港只搞亂香港4年咩?

睇你都係黃屍架啦,你出P ...
咁快就LABEL別人(偏離事實及邏輯), 戴晒頭盔, 老美QE就可以控制香港樓價? 香港原來回歸了二十多年, 仍然由老美操控, 真失敗.
又看看這四年, 可以增加多少樓宇供應吧! 無左泛民, 可以開發郊野公園等, 不過建制大把部人都有大量單位收租, 甚至劏房收租(劏房波等), 我唔跟你計樓價, 我只睇在建制全面控制立法會下會有多少供應!

主題標籤 #立法會
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]