• 瀏覽: 905,046
  • 回覆: 41
  • 追帖: 145
+1487
引用:
原帖由 muihin 於 2022-2-17 23:38 發表

E+好多都重是陽奉陰違... 真是好想知到時阿爺有咩去治佢地... 共業就預左, 只是唔憤氣被D PK咁來玩我地...
當然係梧桐佢地,令佢地變透明人魔

引用:
原帖由 kan08642hhh 於 2022-2-18 01:21 發表

低處未算低
黎緊大把 17年打後入市既銀主盤 供市場選擇
同意,現時只係開始

買個黎放凍肉,唔驚無野食

引用:
原帖由 ahmei 於 2022-2-18 11:00 發表

以爲向外國居住才用得上,竟然在香港尋常百姓家都要配置一部。幾多銀?
二千幾

引用:
原帖由 horse2014 於 2022-2-18 14:18 發表
騰訊基金捐助港幣5000萬元,阿里捐一千萬支援香港醫護抗疫,京東將物流費減半……
阿爺已經做到出曬面,香港你班有錢佬仲郁都唔郁,四大家族真想永世在香港除名!
琴晚淘寶買野運輸速度比平時快左

引用:
原帖由 horse2014 於 2022-2-19 09:44 發表

小馬又預言其變局!
小馬認為不會如此極端,醫管局系統的醫生護理也有不少是有醫德及抦持南丁格爾精神及愛國愛民的,深圳港大醫院盧院長不是嗎!
小馬估計,二制並存,要可種制式,市民自選!
醫管局當然要改,二制並存就應有二制的人入局。而管理方式則香港西醫體系由原本制度管理,大陸體系,政府就透過立法交由國家相關機構設管理機構管理。醫院亦分二制獨立管理,中醫當然撥歸大陸體系。
以後,誰是誰非,不再由醫療霸權 ...
梧桐呢家野呀爺拿手
一國兩制都係咁用啦
由習大大講話開始,好戲已經上演
香港就係舞台,全香港人都係演員
最佳女主角一早係台上演出
依家台後既反派陸續上台演出
地球村最好睇既一埸戲,買定花生喇

引用:
原帖由 路過的閑人 於 2022-2-19 17:14 發表

上抖音睇同城,勁多人post自檢陽性,嚇死
仲好多人打復必die

引用:
原帖由 horse2014 於 2022-2-21 18:41 發表
版主如認為不適合,請刪除!
支持抗疫!

直接網轉,朋友傳的,小馬沒有幫趁過

“豐登田園 可以有網購 佢啲蔬菜同肉類相當唔錯不過價錢貴少少但係俾佢賺啦”
經常買今日又送貨
之前個17.5橙好好食

引用:
原帖由 33Chris 於 2022-2-22 09:36 發表
蓮花清瘟膠囊大陸版,HKTV mall尋日賣65,今朝睇已經賣到80。 香港嘅商人就係咁。。。
hktv送貨不敢恭維
係樓下執貨散落一地,一堆散件送上黎
士多好好多一箱咁送上黎

引用:
原帖由 33Chris 於 2022-2-22 20:20 發表
4個方艙醫院位置

大公文匯網報道,今日(22日),中央援建香港的四處臨時性社區隔離治療設施(方艙醫院)分別在香港青衣、前新田購物城、元朗潭尾和洪水橋開工建設,全部投入使用後預計將為香港提供14000—17000個隔離單位。其中青衣方艙醫院將於開工後約一周率先交付使用。
超極速,基建之神

引用:
原帖由 sonejp 於 2022-2-24 13:17 發表
海試90壓縮餅乾整箱儲備 鐵桶裝營養代餐飽腹正品乾糧
以前一直以為唔洗買呢樣野
而家終於要買呢樣放家中
屋企有一箱,桃味

記者:烏克蘭還能撐多久?
普京:10
記者:10天?還是10小時?
普京:9
記者說:???
普京:8

鍵盤翻頁
左右