• 瀏覽: 3,392
  • 回覆: 50
2021年立法會換屆選舉於今日(19日)舉行,這是香港特區完善選舉制度之後第一次立法會換屆選舉,會選出符合香港利益、會幹事,而且會為香港利益、國家利益服務的立法會議員。選出的立法會議員既會監督香港特區政府,也會跟政府有良性的互動,大家共同解決問題,對香港的意義除了是完善選舉制度之後的一場重要選舉外,還開展了香港建設的年代。以前在立法會有很多破壞秩序、延誤、癱瘓立法會,拖垮香港特區政府施政等的破壞年代,現在不再回來了,我們會開展一個建設的、真的為香港利益、為「一國兩制」服務的立法會,對特區政府以後整體的施政有非常良好的幫助和作用。

https://www.youtube.com/watch?v=khrwQ4zlR44進入香討影片區

踴躍投票,一齊為香港選賢舉能!

確保誕生一個具有建設性嘅、能夠解決香港問題嘅議會

引用:
原帖由 無盡芳香的妹頭 於 2021-12-19 05:36 PM 發表
2021年立法會換屆選舉於今日(19日)舉行,這是香港特區完善選舉制度之後第一次立法會換屆選舉,會選出符合香港利益、會幹事,而且會為香港利益、國家利益服務的立法會議員。選出的立法會議員既會監督香港特區政府,也會跟政府有良性的互動,大家共同解決問題,對香港的意義除了是完善選舉制度之後的一場重要選舉外,還開展了香港建設的年代。以前在立法會有很多破壞秩序、延誤、癱瘓立法會,拖垮香港特區政府施政等的破壞年 ...
新一屆立法會選舉喺落實「愛國者治港」原則方面更係必須睇重。

引用:
原帖由 9個義豬豬 於 2021-12-19 05:46 PM 發表
踴躍投票,一齊為香港選賢舉能!
新議會究竟係唔係能重新出發締造更好嘅發展,呢一切問題或仲要睇香港市民係點樣抉擇。

引用:
原帖由 江南純情的考試 於 2021-12-19 05:47 PM 發表
確保誕生一個具有建設性嘅、能夠解決香港問題嘅議會
「愛國者治港」

喺穩定社會下嘅選舉,喺全新選制下嘅選舉,正邁向更乾淨而又坦蕩嘅道路。

引用:
原帖由 無盡芳香的妹頭 於 2021-12-19 05:36 PM 發表
2021年立法會換屆選舉於今日(19日)舉行,這是香港特區完善選舉制度之後第一次立法會換屆選舉,會選出符合香港利益、會幹事,而且會為香港利益、國家利益服務的立法會議員。選出的立法會議員既會監督香港特區政府,也會跟政府有良性的互動,大家共同解決問題,對香港的意義除了是完善選舉制度之後的一場重要選舉外,還開展了香港建設的年代。以前在立法會有很多破壞秩序、延誤、癱瘓立法會,拖垮香港特區政府施政等的破壞年 ...
。任個啲亂港分子再點樣挑撥,再點樣文宣,都難擋香港市民為香江選賢舉能啊。

引用:
原帖由 真夜大樹 於 2021-12-19 05:50 PM 發表

「愛國者治港」
踴躍投票一齊選出建設香港嘅能人志士

引用:
原帖由 真夜大樹 於 2021-12-19 05:49 PM 發表

新一屆立法會選舉喺落實「愛國者治港」原則方面更係必須睇重。
愛港者並一心一意為香港發展考慮嘅議會

我哋每一個香港人應該都非常清楚。而香港若想長期咁保持穩定,若想未來得到發展和繁榮,應該建立嘅係一個更為高效嘅、勁往一處使嘅議會

引用:
原帖由 急焦變出了膠袋 於 2021-12-19 05:52 PM 發表

踴躍投票一齊選出建設香港嘅能人志士
如此重要嘅牽涉香港發展、未來走向嘅投票工作和立法會選舉,如今就等待著我哋去完成,又仲喺度猶豫啲咩?又仲喺度觀望啲咩?

引用:
原帖由 急焦變出了膠袋 於 2021-12-19 05:53 PM 發表

愛港者並一心一意為香港發展考慮嘅議會
廣大市民把握機會積極投票,選賢舉能為香港建設更美好嘅明天

引用:
原帖由 急焦變出了膠袋 於 2021-12-19 05:52 PM 發表

。任個啲亂港分子再點樣挑撥,再點樣文宣,都難擋香港市民為香江選賢舉能啊。

今日之投票關乎四年之發展

主題標籤 #立法會
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]