• 瀏覽: 39,825
  • 回覆: 331
+8
被押後一年的立法會選舉,在中央「完善」選舉制度後,今(19 日)舉行。153 名參選人將競逐 90 議席,包括...

今日投票率一定唔可以太低,比西媒唱衰完善選舉制度,出到黎嘅人一定要投票,話比外界聽香港仲有好多正常人

新聞來源連結:
https://www.thestandnews.com/politics/立法會爭位不斷更新不足-1500-選委選-40-席-地區直選削至-20-席-高官連日催票

鋪天蓋地式既宣傳...
開放埋D口岸投票....

仲要出動埋免費搭車咁催谷...
個投票率都仲低過2016年...
睇黎下次要包埋三餐/派錢先掂 

天氣咁凍,好多人都仲係床上唔想起身

投票率低, 個個都「告急」。

一小撮黃人走嘅走,拉嘅拉,今次投票率一定八成以上

引用:
原帖由 cadnsdm 於 2021-12-19 11:53 AM 發表
一小撮黃人走嘅走,拉嘅拉,今次投票率一定八成以上
一定記得去投票呀!!

要清楚話俾黃黑畜知 :
無佢地票嘅選舉 + 無佢地嘅香港,只有更有效率更繁榮!!

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-12-19 11:52 AM 發表
時間尚早,加油,希望投票率有50%
無乜可能做到的任務。

大家努力💪

6.36%已經好過無

其實好憎D人成日話告急,好心建制派唔好成日抄人啦!告乜野急je!

引用:
原帖由 ic310 於 2021-12-19 11:38 AM 發表
被押後一年的立法會選舉,在中央「完善」選舉制度後,今(19 日)舉行。153 名參選人將競逐 90 議席,包括...

https://assets.thestandnews.com/media/resized/1200x630,cover/photos/268786091_4863959097023005_4109311706206372493_n.jpg

今日投票率一定唔可以太低,比西媒唱衰 ...
投左了

引用:
原帖由 淡忘之音 於 2021-12-19 11:41 AM 發表
鋪天蓋地式既宣傳...
開放埋D口岸投票....

仲要出動埋免費搭車咁催谷...
個投票率都仲低過2016年...
睇黎下次要包埋三餐/派錢先掂 
根本免費乘車係拉低咗投票率!個個去完一天遊才投票?

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2021-12-19 12:05 PM 發表
其實好憎D人成日話告急,好心建制派唔好成日抄人啦!告乜野急je!
同意....

應該要改例投票日唔好可以再拉票

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]