• 瀏覽: 4,368
  • 回覆: 21
美國參議院周四(16日)以61票贊成、16票反對,通過由資深外交官伯恩斯(Nicholas Burns)出任駐華大使。6

這個新大使不懂普通話,就只是2個原因,第一是對美國中國的短視,第二是找中使不當。

還有是這位人兄很以擅長處理中東問題,拜登找他處理中美關係,看來他已經老眼昏花。

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intn ... 1217_00992_001.html

蘿莉有三好,身嬌腰柔易推倒

受靶位.

引用:
原帖由 orochi1650 於 2021-12-17 07:21 AM 發表
美國參議院周四(16日)以61票贊成、16票反對,通過由資深外交官伯恩斯(Nicholas Burns)出任駐華大使。6

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20211217/photo/bkn-20211217065015501-1217_00992_001_01b.jpg?20211217071139

這個新大使不懂普通話,就只是2個原因,第一是對 ...
唔使識中文,佢既任務只係佢重組及加大在中國及周邊國家既間碟網,而非想與中國溝通

不懂中文?

引用:
原帖由 人之初大大 於 2021-12-17 08:16 AM 發表

唔使識中文,佢既任務只係佢重組及加大在中國及周邊國家既間碟網,而非想與中國溝通
同意
老美這么可惡,根本不應批准他們入境

總統視像完,轉頭就抵制冬奧,再派咩人來都沒用了。。。

引用:
原帖由 orochi1650 於 2021-12-17 07:21 AM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20211217/photo/bkn-20211217065015501-1217_00992_001_01b.jpg?20211217071139

這個新大使不懂普通話,就只是2個原因,第一是對 ...
乜唔係同中國斷交同台灣建交咩?
😂😂😂😂😂😂😂😂😂

唔知呢條茂利到時會唔會去冬奧開幕禮呢

引用:
原帖由 ppkokki 於 2021-12-17 02:06 PM 發表
唔知呢條茂利到時會唔會去冬奧開幕禮呢
我保證一定不會。

引用:
原帖由 orochi1650 於 2021-12-17 02:08 PM 發表

我保證一定不會。
真的嗎

引用:
原帖由 ppkokki 於 2021-12-17 02:14 PM 發表

真的嗎
華府已經表明拒絕派員觀看冬奧,但是強抵制程度已經比莫斯科奧運稍為收斂,至少給運動員參加及沒有舉行代替奧運會。

引用:
原帖由 orochi1650 於 2021-12-17 02:17 PM 發表

華府已經表明拒絕派員觀看冬奧,但是強抵制程度已經比莫斯科奧運稍為收斂,至少給運動員參加及沒有舉行代替奧運會。
言知上早到時睇吓點

引用:
原帖由 ppkokki 於 2021-12-17 02:26 PM 發表

言知上早到時睇吓點
美國其實想建立一個新國際組織很久,但是他們不夠膽做。

引用:
原帖由 orochi1650 於 2021-12-17 02:29 PM 發表

美國其實想建立一個新國際組織很久,但是他們不夠膽做。
今時今日美國所做一切嘅嘢世界各國有目共睹,重想建立一個新國際組織

引用:
原帖由 ppkokki 於 2021-12-17 02:35 PM 發表

今時今日美國所做一切嘅嘢世界各國有目共睹,重想建立一個新國際組織
聯合國、世衛、國際貨幣基金組織及國際奧委會拒絕聽美國指揮,我只想除了美國成立新國際組織外,就想不到其他。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]